Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 tipp, hogy plusz kilók nélkül megúszd a decembert

default user icon
MME
Nehéz ellenállni a kísértésnek decemberben. A hívogató adventi vásárokban, a céges bulikon, a családi karácsonyi vacsorán finomabbnál finomabb ételeket ehetünk. Ám, ha azt szeretnénk, hogy a szilveszteri bulin is feljöjjön ránk a ruhánk, akkor nem árt óvatosnak lenni. Íme néhány tipp, hogy megúszd plusz kilók nélkül az ünnepi szezont.

Ne hagyj ki étkezést!

Az ünnepi időszakban is figyelj arra, hogy rendszeresen egyél. Ne hagyj ki étkezést azért, hogy majd este a bulin úgyis eszel. A nem evés ugyanolyan rossz hatással van az anyagcserére, mint a túlevés.

Kerüld a cukros italokat!

A kávézók a szezonalitásnak megfelelően téli ízesítésű kávékkal csábítják a vásárlókat, az adventi vásárokban pedig kihagyhatatlan a forralt bor, vagy a puncs. Ezeket az italokat viszont általában sok cukorral készítik, üres kalóriákat tartalmaznak, amelytől egy idő után csak éhesebb leszel.

Válassz, mit eszel, iszol!

Az ünnepi időszakban nem könnyű lemondani egy ételről, desszertről, vagy italról, de ha nem szeretnél plusz kilókat, akkor muszáj valamire nemet mondanod. Ha süteményt eszel, akkor ne vigyél be azzal még plusz kalóriát,  hogy megiszol egy koktélt utána. Ha koktélozni van kedved, akkor hagyd ki a desszertet.

Egyél snacket!

Ha két étkezés között fogyasztol valami egészséges snacket, akkor megakadályozod azt, hogy degeszre edd magad a főétkezéskor. Ha rostban és fehérjében gazdag snacket, példul humuszt és zöldséget eszel, vagy teljes kiőrlésű kekszet, akkor kevésbé leszel éhes ebédnél, vagy vacsoránál.

Tedd egészségesebbé az ételeidet!

Ha te magad készíted a karácsonyi fogásokat, vagy a céges bulira sütsz valamit, figyelj arra, hogy egészségesebb hozzávalókat használj. Ma már számtalan alternatíva létezik a fehér lisztre, vagy a cukorra. A húsok mellé pedig készíthetsz olyan köreteket, amelyek összetett szénhidrátot tartalmaznak, vagy könnyű salátákat. 

 

Viselj szűk ruhát!

Nem vicc. Vegyél fel egy szűkebb  farmert, vagy egy olyan ruhát, aminek derékpántja van! Ez nagyszerű módszer arra, hogy kontrolláld az evést. Ha úgy érzed, hogy ki kell gombolnod a nadrágot, vagy ereszteni kell a derékpánton, akkor jobb, ha abbahagyod az evést, mert a gyomrod jelzi, hogy megtelt.

Maradj, a szokásos adagoknál!

Ahhoz, hogy az ünnepi szezonban ne szedjél fel plusz kilókat, ajánlatos a normál, megszokott ételadagodnál maradni. A tanulmányok azt mutatják, hogy az "ünnepi plusz súly" valódi jelenség, és sokaknál általában meg is marad, majd évről-évre halmozódik. Kerülde el ezeket a további kilókat azáltal, hogy annyit eszel, mint egy rendes étkezés során.

20 GYORSTIPP, HOGY LEFOGYJ KARÁCSONYIG! >>>

TÖKÉLETES KARÁCSONYI VACSORA 3 LÉPÉSBEN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss