Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 tény, amit nem tudtál a kakaóról!

default user icon
MME
A kakaónak egész évben szezonja van, akár ital vagy csokoládé formájában, akár sütibe sütve fogyasztjuk...

1. Már a maja és az azték kultúrának is fontos része volt a dél-amerikai esőerdőkből származó kakaóbab, és az őrleményéből előállított finom nedű.

2. Mivel eredeti állapotában kesernyés ízű, ezért csilipaprikával tették különlegesebbé, fűszeresebbé. Európában a 16. században bukkant fel először, és népszerűsége azóta is töretlen.

Még több érdekesség >>>

3. A kakaóport a hántolt és pörkölt babok összezúzásával állítják elő. Aromája akkor a legélvezetesebb, ha magas a kakaótartalma, és lehetőleg nem tartalmaz hozzáadott cukrot.

4. A kakaóvaj a nyers kakaóbab közel felét ez teszi ki. Élelmiszer-ipari felhasználása mellett a kozmetikai termékekben is megtalálható.

5. A mértékkel fogyasztott jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládé az egészséges étrendnek is része lehet, hiszen antioxidáns hatással bír.

Desszertek >>>

6. Bár a kakaó az amerikai kontinensről származik, ma már az éves mennyiség 2/3-át Afrikában állítják elő.

7. Amerikában a forró csokit előszeretettel fogyasztják juharsziruppal és zabpehellyel gazdagítva!

Csokis finomságok >>>

Ezek is érdekelhetnek