Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 tény, amit jó tudni az egészséges gyümölcsökről

default user icon
MME
Naponta 1 alma... vagy inkább több, s mellé cseresznye, meggy vagy épp sárgabarack: eláruljuk, milyen gyümölcsöket tanácsos fogyasztani a szakértők szerint.

1. A legtöbb friss hazai idénygyümölcsnek magas a vitamintartalma. Ezeket érdemes naponta többször beilleszteni az étrendbe.

2. A piros színűekben lévő antioxidánsok különösen előnyösek a szervezet számára.

3. A citrom- és a narancssárga színűek nagyobb mennyiségű A-vitamint tartalmaznak.

4. Legkönnyebben emészthető gyümölcseink a cseresznye (az arra érzékenyeknél puffadást okozhat), a meggy, a narancs, a sárgabarack és a szilva.

5. Az alma és a körte főzve jobban emészthető.

6. A kiegyensúlyozott táplálkozás elvét követve érdemes „színesen” táplálkozni, azaz a szezonnak megfelelően minden fajtából fogyasztani.

7. Fontos, hogy a gyümölcsöket mindig étkezés előtt vagy két étkezés között fogyasszuk, ellenkező esetben nem hasznosulnak kellőképpen, és kellemetlen erjedéses folyamatokat indíthatnak el.

Páratlan párosok! Ételek, melyek egymás jótékony hatását fokozzák >>>

5 finom és gyógyító étel, ami csodákra képes! >>>

Mi zajlik a testedben óráról órára? Figyelj a bioritmusodra! >>>

8 csúcsszuper étel, amitől okosabb leszel! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss