Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyerj páros belépőt a Márton napi borfesztiválra!

default user icon
MME
A gasztronómia védőszentjei beköltöznek a Gellértbe! Idén az újbor bíráját, a szőlősgazdák védőszentjét, azaz Szent Mártont és a gasztronómia védőszentjeit idézi meg az ország legizgalmasabb Márton napi programsorozatán a Danubius Hotel Gellért november 10-13 között, melyre most egy jó válasszal páros belépőt nyerhetsz.

A kérdést a cikk alján, segítséget a megfejtéshez a cikkben találsz!

Mások mellett a cseh sörök, a szakácsok, pincérek, az érlelt sajtok és a szőlőművesek védőszentjeinek mítosza lengi majd be a patinás szállodaépület összes termét, ahol izgalmas étkekkel, nedűkkel és programokkal várják a vendégeket.

1. Az idei Jeles évforduló!

Az idei évben fordulóponthoz érkezett a Gellért Szálló méltán közismert borfesztiválja, hiszen névadója születésének 1700. évfordulója tiszteletére Szent Márton-emlékévet ünneplünk 2016-ban. Ennek apropóján pedig a Szent Gellértről elnevezett szálloda hagyományos, és immár négy naposra nőtt VI. Márton napi Borfesztiválja a gasztronómia és művészetek számos szentjét is megidézi.

2. igazi kuróziumra számíthatsz!

Felfigyelhettünk már arra, hogy a rendezvény mindig új és újabb tematikára építi fel a programokat, ezúttal azonban minden eddiginél különlegesebb élményben lesz részünk, amikor nemcsak a legjobb borokat és a hozzájuk illő ételeket kóstolhatjuk, hanem többek között azt is megtudhatjuk, ki a szakácsok, vagy az érlelt sajtok védőszentje.

3. Sörspecialitásokat ihatsz!

Csütörtökön a februári Indoor Sörfesztivál beharangozójaként 20 kézműves sört kóstolhatunk a Gellért Sörözőben sörkorcsolyák kíséretében. Pénteken a Bor és Piac válogatásában jelennek meg a kiállítók, míg szombatra a Bortársaság hívta meg a válogatott borászatokat. A gasztro kiállítók között ott lesz a Lakatos Műhely, a Steamboo, a Bükki Sajt és a mára már fogalommá vált Zing Burger. Szirbek István művészettörténésszel egy bortörténeti, Katona Csaba történésszel sörtörténeti túrán vehetünk részt, bebarangolva a szálloda jeles lakosztályait, ahol egykor államelnökök, filmsztárok, művészek laktak.

4. sajtkurzuson és borvacsorán is részt vehetsz! 

Az idei borfesztivál kortárs művészeti kiállítással, Vajda Pierre által moderált sajtkurzussal és egy szenzációs borvacsorával is kecsegtet, melynek háziasszonyai, akik az előételeket készítik, Mautner Zsófia és Fűszeres Eszter lesznek. A főszereplők pedig az ország csúcséttermeinek képviselői, többek között a Gerbeaud, a Kistücsök, a Salon, a Tanti és a Gellért Söröző fogásaival.

5. Luxuslakosztályban luxusFOGÁSOK!

Pénteken és szombaton megnyílik a Gellértben az egyedülálló Lakosztályétterem, és a Dunára néző panorámás luxuslakosztály kiváló keretet ad majd a Michelin csillagos séf, Pesti István Dom Perignon és fekete szarvasgomba elképzelésének.

6. táncold le a vacsorát!

Mindkét nap lesz After Party is, ahol fellép a Compact Disco és a Kelemen Kabátban, és slágereik mellet, egy-egy csak erre az alkalomra írt dalt is eljátszanak. Az After Party alatt az ország egyik legfelkapottabb helye, a DiVino Borbár várja a vendégeket.

7. Vasárnap sincs megállás: Kádártól a Gundelig!

A VI. Márton napi Borfesztivált idén először zárja kettős Sunday brunch, és a Gellért a Kádártól a Gundelig a vasárnapi ebéd teljes spektrumát felkínálja. Kulináris zarándokúton Budapest TOP 6 Sunday brunch éttermének összefogásával parádés menüből válogathatunk a Panoráma Étteremben, ahol a Szent Márton emlékév tiszteletére az ARAZ, a Gundel, az Icon, a Manna, a Paris Budapest és a Panoráma fogásai szerepelnek a büféasztalokon.

És aki hamisítatlan, házias ételekre vágyik, megtalálja a Gellért Sörözőben, ahol Budapest legjobb kifőzdéi társulnak Frideczky Andrással, a Gellért Söröző séfjével. A Kádár, a Földes Józsi Vendéglő, a Kisharang és a Nagyi Kifőzdéje olyan ételekkel készülnek, mint a sólet és a libacomb szalvétagombóccal és ludaskása. Nehéz lesz a két brunch közötti döntés, de bármelyiket választjuk, egészen biztosan méltó záróakkordja lesz a VI. Márton napi Borfesztiválnak.

Mindezek után elmondhatjuk, a Gellért ismét szenzációs programsorozattal vár bennünket a VI. Márton napi Borfesztiválon, november 10. és 13. között.

Itt rendelhetsz jegyet a rendezvényre>>> 
Nyereményjáték

Egy páros belépőt nyerhetsz a VI. Márton napi Borfesztiválra, ha helyesen válaszolsz alábbi kérdésre, és a sorsoláskor Fortuna is melléd áll.

A kérdés:

Ki moderálja a borfesztivál sajtkurzusát?

A válaszok:

A VÁLASZODAT A MINDMEGETTE OLDALÁN A JÁTÉK FACEBOOK POSZTJA ALÁ ÍRD MEG NEKÜNK, ITT >>>  

Sorsolás: november 8-án

Ezek is érdekelhetnek

Friss