Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 nyomos érv, ezért biciklizz minél többet!

default user icon
MME
A jó idő beköszöntével végre nyeregbe pattanhatunk! A biciklizéstől testileg és lelkileg felfrissül az ember, és sokat tehetünk vele az egészségünkért!
1. A bicajozás életstílus!

Vidéken a biciklizés évtizedek óta a közlekedés egyik legegészségesebb és legbiztonságosabb formája, az utóbbi esztendőkben pedig a városokban is egyre többen bringáznak. Vannak, akik a dugóban való araszolás helyett választják a kerékpárt, ám egyre többen az élmény miatt döntenek mellette.

2. Jót tesz a tüdődnek!

A friss levegő és a mozgás jót tesz a tüdőnek és a vérkeringésnek – ezért ajánlott minden korosztálynak!

3. Nem terheli az ízületeket

A kerékpározás anélkül mozgatja át a térdízületeket, hogy leterhelné azokat, ezért 50 év felett is biztonságos testedzésnek számít.

4. Szereti a szíved is!

A kardiológusok szerint napi háromnegyed óra bringázás csökkenti a szívinfarktus kockázatát. Ám ezt a teljesítményt fokozatosan kell elérni! Amennyiben az utóbbi időben kicsit berozsdásodtál, célszerű rövidebb szakaszokkal kezdened, majd fokozatosan növelned a távolságot.

5. A tekeréssel megtakarítasz

Időt és pénzt spórolhatsz meg a bringázással, mert nem kell menetrenddel, dugóval, parkolási idővel számolnod, így akár negyedórával hamarabb is odaérhetsz valahova, mint autóval vagy tömegközlekedéssel.

6. Kiváló szállítóeszköz

A bicikli megkönnyíti a bevásárlást, ha megfelelő csomagtartóval szereled fel. Arra azonban ügyelj, hogy ha a kormányra akasztod a szatyrokat, akkor már ne ülj fel a kerékpárra, mert a csomagok miatt a kormányzás bizonytalanná válhat. Ebben esetben biztonságosabb tolni a biciklit.

7. Csak könnyedén!

Ha lassan tekersz, kb. 15 km/h-s sebességgel, akkor a kerékpározás kevesebb energiát igényel, mint a gyaloglás, vagy egy sprint a buszhoz. Ezzel a tempóval haladva akár tíz percet is kerékpározhatsz anélkül, hogy megizzadnál. Így aztán, ha az úti célod úgy kívánja, szép ruhában is bátran kerékpárra pattanhatsz!

Itt olvass tovább a kerékpározásról!>>> 

Ezek is érdekelhetnek