Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 jel, ami arra utalhat, hogy már átestél a koronavíruson

A koronavírussal azért is van nehéz dolgunk, mert nem egységesek a tünetei, ráadásul különböző erősségben jelentkezhetnek. Van, aki éppen csak észreveszi őket, míg másoknak azonnali orvosi segítségre van szükségük. A klasszikus tüneteken kívül, mint a száraz köhögés, láz, végtagfájdalom, fejfájás, van néhány kevésbé ismert tünet, ami szintén utalhat a koronavírusra. Ha ezeket tapasztaltad magadon mostanában, lehetséges, hogy már át is estél rajta.

1. Egyszerű megfázásos tünetek

A torokfájás vagy az orrfolyás lehetnek csupán egy megfázás jelei is, de akár a koronavírusra is utalhatnak. Vannak, akiknél csak ilyen enyhe tünetek formájában jelentkezik a vírus, nem biztos, hogy megjelennek mellettük a klasszikus tünetek is, mint például a láz vagy a köhögés.

2. A szaglás és az ízérzékelés hiánya

A koronavírus kevésbé ismert tünetei a szaglás és az ízérzékelés elvesztése is. A tünetek hírtelen, átmenet nélkül jelentkeznek, és előfordulhat, hogy akár hat hétig is eltartanak.

3. étvágytalanság

A járványidőszak és a karantén alatt rengeteg sütéssel-főzéssel kapcsolatos posztot látni. Ha te viszont inkább kerülted az étkezést, és egyáltalán nem kívántad a kedvenc kajáidat sem, akkor lehet, hogy már át is estél a koronavíruson, ugyanis  jellemző tünete lehet az étvágytalanság is.

4. Lilás lábujjak

Az orvosok rózsaszínes, lilás foltokat észleltek néhány koronavírusos beteg lábujján. A viszkető és fájdalmas foltok a leggyakrabban tünetmentes gyermekeknél és fiatal felnőtteknél fordulnak elő a.  Ha ilyet tapasztalsz magadon, okkal gyanakodhatsz a koronavírusra.

5. Szemproblémák

A kötőhártyagyulladás nem ritka a szem megbetegedései közül. Kellemetlen, de a megfelelő kezeléssel (orvos által felírt szemcseppel) elmulasztható. Viszont ha mostanában volt kötőhártyagyulladásod az a koronavírusra is utalhat, ugyanis a COVID-19 enyhe kötőhártya-gyulladást okozhat. Ha nem diagnosztizálták, hogy mi baja a szemednek, de könnyezett, bepirosodott és fájt, akkor is gyanakodhatsz.

6. Hasmenés és émelygés

A koronavírussal diagnosztizált betegek fele panaszkodott ilyen tünetekre. Tehát a hasmenés és/vagy az émelygés is a vírus egyik árulkodó jele lehet.

7. Kiütések

A bőr gyakran árulkodik a különböző betegségekről. A kanyaróhoz hasonló, vöröses, rózsaszínes dudorok, és a csalánkiütéshez hasonló elnyúló vörös foltok utalhatnak a koronavírus fertőzésre is.

ERŐSÍTSD AZ IMMUNRENDSZERED! ÍGY TÁPLÁLKOZZ A KORONAVÍRUS IDEJÉN>>> 

ÍGY HASZNÁLD HELYESEN A VÉDŐMASZKOT KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY IDEJÉN>>> 

EZÉRT FONTOS, HOGY ELEGET ÉS JÓL ALUDJUNK JÁRVÁNY IDEJÉN!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss