Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7+1 étel és ital, amit tilos fogyasztanod, ha elmúltál 40

default user icon
MME
40 év felett a test már nem úgy működik, mint a húszas években. Előfordul, hogy ugyanazt a diétát alkalmazza az ember, ám a várt eredmény elmarad. Vannak olyan ételek, amelyeket 40 év felett már jobb, ha elfelejtünk, ha egészségesek és fittek akarunk maradni.

Hot-dog

Itt az ideje, hogy búcsút ints a virslinek, a hot-dognak, a feldolgozott szalámiknak. Ezek a húskészítmények tele vannak nátriummal, telített zsírokkal és tartósítószerrel, ami mind rossz hatással van az egészségre. A feldolgozott húsok nagymennyiségű fogyasztása összefüggésbe hozhatóak a cukorbetegséggel, a szívbetegséggel vagy például a gyomorrák kialakulásával. A 40 feletti nőknek kifejezetten ajánlják, hogy a diéta során hagyják el a feldolgozott húskészítményeket és olyan élelmiszereket fogyasszanak, amelynek alacsony a zsír és a nátrium tartalma.

Grillezett húsok

Sajnálatos módon a grillezett húsokat, a sült csirkét sem ajánlják a szakemberek a 40 év felettieknek. Ennek az az oka, hogy a magas hőfokon való sütés közben olyan vegyi anyag keletkezik, amely felelős lehet a hasnyálmirigyrák vagy a prosztatrák kialakulásért. 

CUKOR

Jól esik a nap végén egy doboz csokis keksszel vagy bármilyen édességgel az öledbe leülni a tévé elé? Jobb, ha elfelejted! A cukor bármilyen formája rosszat tesz az ereknek, a szívnek, az immunrendszernek, a hormonoknak. 40 felett lassul az anyagcsere, jobban rakódnak a pluszkilók, és nagyobb a veszélye a cukorbetegség kialakulásának.

Sportitalok

A szénsavas italok mellett a sportitalokat is jobb, ha elhagyod. Ezek az italoknak a többsége hozzáadott cukrot tartalmaznak. Ezek az egyszerű cukrok nemcsak a súlygyarapodást növelik, hanem felgyorsítják az öregedést, és negatívan hatnak az agyműködésre, a memóriára is. 

Csípős szószok

A csípős szószok a gyomor bélrendszerének egyáltalán nem tesznek jót, ráadásul a felnőtteknél gyakoribb a reflux megbetegedés is. Ha refluxos vagy, akkor ezeket a szószokat tedd a tiltólistára. A csípős mártások is sok nátriumot tartalmaznak, ami rossz hatással van a vérnyomásra, a csontok egészségére. Ha néha mégis megkívánsz egy kis csípőset, akkor a szószok, mártások helyett kapszaicinban gazdag erős paprikát egyél, ez még az anyagcserét is javítja.

Margarin

A vajat semmiképpen se cseréld le margarinra. Hidrogénezett olajokat tartalmaz, amely rossz hatással van a koleszterinszintre és a szívműködésre. A transzzsírok felelősek a bőr öregedésért, a felgyorsult ráncképződésért is.

Finomított szénhidrátok

Viszlát tészta, péksüti, fehér kenyér. Ha 40 felett is szeretnél egészséges maradni, akkor iktasd ki az étrendedből a finomított szénhidrátokat. Ezeknek az ételeknek magas a glikémiás indexük, megemelik a vércukorszintet. A cukorbetegség és az elhízás veszélye mellett nagyobb a kockázata a szívbetegségek kialakulásának és a bőrproblémáknak is.

Sült krumpli

Ahogy öregszünk, egyre inkább lassul az anyagcserénk. A szervezet nem képes elégetni az olyan zsíros ételekből származó extra kalóriákat, mint például a sült krumpli. 

7 VÉGZETES HIBA, AMIT ELKÖVETSZ AZ EBÉDNÉL >>>

11 ÉTEL ÉS ITAL, AMIT TILOS FOGYASZTANOD, HA ELMÚLTÁL 30! >>> 

6+1 ÉTKEZÉSI TIPP 40-50-60 ÉV FELETTIEKNEK! >>> 

DURVA! EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA KÉT HÉTIG NEM ESZEL CUKROT >>> 
EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA MINDEN NAP ESZEL EPRET >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss