Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5+1 tipp, hogy a fogyókúrád túlélje a nagy zabálásokat!

Annyira, de annyira jól esik a nagyi főztje az egész heti kifőzdés kajálás után, hogy észre sem veszed, máris háromszor annyit ettél, mint egy hagyományos hétköznapon? Nyugodj meg, nincs ember aki egy nagy tál tészta, vagy egy fél torta behabzsolása után jól érzi magát, egyszerűen nem erre lett kitalálva a szervezetünk. A jó hír, hogy nincs veszve a fogyókúránk, ha betartjuk ezt az 5+1 tippet, amikkel helyrehozhatjuk a kárt.
#1 Ne add fel!

Ez a legfontosabb tanács. Sokan úgy gondolják, hogy ha túlették magukat, akkor már mindegy, az a nap el van rontva, és nassolással folytatják. Pedig nem így van: aki fogyni szeretne, annak minden kalória számít. Próbáld úgy elképzelni a dolgot, mint ha spórolni szeretnél, de becsúszik egy váratlan kiadás. Ilyenkor sem kezdesz vadul költekezni, hogy most már úgyis mindegy, nem igaz? A kalóriákkal ugyanez a helyzet. Minden egyes kalória, amit nem eszel meg, javít az alakodon. Ha tehát a vasárnapi ebédnél elszalad veled a ló, akkor próbálj vacsorára csak gyümölcsöt, vagy salátát enni.

LE AKARSZ FOGYNI? ÍME A TÖKÉLETES DIÉTÁS NAPIREND! >>> 
# 2 Sétálj egyet!

Ha túlzásba estél az ebédnél, fogd magad, és sétálj egyet, sőt, ha tudod, beszéld rá a többieket is. Ilyenkor télen eleve keveset vagyunk friss levegőn, jobban be vagyunk zárva, egy 15-20 perces sétától jólesően kitisztul a fejünk. Emellett, hogy ha evés után elterülünk a kanapén tévézni, akkor a vércukorszintünk sokkal lassabban stabilizálódik, mint mozgás közben.

AZT HISZED DIÉTÁS, DE KÖZBEN HÍZLAL - 5 SALÁTA, AMI VALÓDI KALÓRIABOMBA! >>> 
# 3 Egyél egy kanál almaecetet!

Az almaecet, tulajdonképpen, az almabor további erjesztése során jön létre. Savtartalma alacsony, csak 5 százalék körüli, magas rosttartalmának köszönhetően pedig enyhíti a gyomor- és emésztési problémákat, csökkenti a szervezet koleszterinszintjét. Külön plusz, hogy más értékes anyagok, például kalcium, kálium, magnézium, nátrium, foszfor, szilícium, vas, aminosavak, értékes enzimek, A- és C- vitamin, és béta-karotin is találhatóak benne.

Fogyókúrázóknak javasolják a rendszeres fogyasztását, mivel csökkenti az étvágyat és gyorsítja az anyagcserét. Egyetlen baj vele, hogy az ízét viszonylag kevesen találják finomnak, ezért is szokták egy nagy pohár vízben elkeverve fogyasztani.

FOGYÓKÚRÁS TÚRÓGOMBÓC ÉS KALÓRIACSÖKKENTETT MUFFIN - 7 KLASSZIKUS DIÉTÁS VÁLTOZATBAN >>> 
#4 Légy proaktív!

Ahelyett, hogy azon bánkódnál, milyen sokat ettél, inkább igyekezz jóvá tenni a dolgot, mégpedig tervezéssel! Készíts magadnak étrendet a következő három napra, csupa könnyű, sok zöldségből álló, egészséges fogásokból. Ilyenkor télen a legjobb tipp a leves. Lehet könnyű erőleves, sok zöldséggel, vagy valamilyen krémleves, mindegyik egyaránt tele van vitaminnal, eltölti az embert, és át is melegít.

6 HASZNOS TRÜKK, HOGY ELKERÜLD A BŰNBEESÉST A DIÉTA ALATT >>> 
#5 Irány a konditerem!

Nehéz lesz rászánni magad, de a túlzásba vitt ebéd után csodákat tehet, ha néhány óra múlva elmész valamilyen cardio-órára. Spinning, aerobic, zumba, vagy akármilyen ugrálós óra csodákat tehet, és nem elsősorban azért, mert lefogyunk tőle, hanem lelkileg: önkontroll nélküli vesztesből győztesek leszünk, hiszen megint sikerült tenni valamit az egészségünkért. Ráadásul az akaraterőn is sokat segít, hogy valaki más – az edző - kezében van az irányítás. Nem lehet lustálkodni, a hangulat mégis jó, és a hangos zene mellett egy pillanat alatt elrepül az az egy óra.

FOGYNI AKARSZ? ÍME 14 ZAMATOS ZÖLDFŰSZER, AMI SEGÍT >>> 
+ 1 Wellnessezz!

Szokj hozzá, hogy nem étellel kényezteted magad, hanem valami mással. Masszázs, szauna, vagy aromaterápiás fürdő, attól függ mit szeretsz a legjobban. Minden étkezés szempontjából jól sikerült nap után megengedhetsz magadnak valamilyen jutalmat, a lényeg, hogy az ne valami nassolnivaló legyen. Az igazi jutalom persze az lesz, ha bombázóan festesz majd a szilveszteri ruhádban!

10 KILÓ MÍNUSZ 1 HÓNAP ALATT? EGYSZERŰBB, MINT GONDOLNÁD! >>> 
Még több diétás tipp és szaktanács >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss