Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Semmi pánik! 6 tökéletes megoldás a karácsonyi vészhelyzetekre

6 remek praktika vészhelyzetek esetére – egy kis segítség, hogy minden váratlan problémát könnyedén megoldj, és tökéletesen teljen az ünnep!
Nincs otthon csomagolópapír

Az alufólia és a sütőpapír ilyenkor is kihúzhat minket a bajból. Ha a szalag is elfogyott, akkor készítsünk egyet gyapjú- és háncsmaradékból, vagy tegyünk a dobozra egy kisebb fenyőágat.

Összetört néhány dísz

A megoldás: díszítsük a fát mézeskaláccsal, almával és dióval. Földimogyoróból szép füzért készíthetünk, csomagolószalagokból pedig masnikat köthetünk az ágak végére.

Gyomorrontás esetén

Egy pohár édeskömény- vagy borsmentatea bevált házi szer. A bátrabbak persze egy kevés pálinkával is orvosolhatják a panaszaikat!

Túl rövid a terítő

Tegyünk az asztalra egy fehér lepedőt, és helyezzünk rá színes, szétnyitott szalvétákat vagy több kisebb terítőt, a „problémás” részeknél pedig díszítsük az asztalt szalagokkal és szalvétával.

A sütő tisztítása

Ha kifutott valami, az odaszáradt részeket jól nedvesítsük be. Ezután szórjunk rá sót, és a meleg sütőbe téve hagyjuk 1 órán át hatni. Így a kosz végül magától lejön.

Viasz és gyanta

A két leggyakoribb karácsonyi folttól gyorsan megszabadulhatunk. A viaszt kaparjuk le a textíliáról, majd fektessünk rá zsírpapírt, és vasaljuk addig, amíg a felmelegedett viasz fel nem jön. A gyantafoltot óvatosan kaparjuk fel, az ellenálló anyagot pedig kezeljük alkohollal.

Karácsonyi receptek, tippek és ötletek >>> 
20 TAKARÉKOS TIPP, AMIVEL SOKAT SPÓROLHATSZ A KONYHÁBAN! >>> 
5 EGYSZERŰ TRÜKK, AMIVEL ELTŰNTETHETED AZ ÉTELSZAGOT A LAKÁSBAN >>> 
ÍGY MENTSD MEG A LEÉGETT ÉTELT: 4 SZUPER KONYHAI TRÜKK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss