Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 pikáns salátaöntet, ami feldobja a diétádat!

A gyakorta húsz fok fölé szökő higanyszál jelzi, hogy egyre kevesebb időnk van versenysúlyunk visszanyerésére a nyári fürdőruha szezonig. Ami a jó hír, hogy a melegben kevésbé kívánjuk a nehéz ételeket, viszont a tél folyamán kiürült vitaminraktáraink követelik jussukat mindenféle friss idényzöldség és -gyümölcs formájában. Hogy a kellő változatosság azért e téren is meglegyen, ajánlunk néhány igazán izgalmas öntetet a saláta mixekhez!
Mediterrán sajtos öntet

Turmixgépe teszünk fél csésze olívaolajat, 1 evőkanál vörösborecetet, negyed csésze citromlevet, 1 evőkanál Worcestershire szószt és 2 evőkanál szardellapasztát. Hozzáadjuk a fél teáskanál mustárport, 3 evőkanál tejfölt és fél csésze reszelt parmezán sajtot. Fokhagymanyomóval áttörünk 4 gerezd fokhagymát és a többi hozzávalóhoz tesszük. Az egészet addig turmixoljuk, míg egy sima masszát kapunk.

Diétatippek és fogyókúrás tanácsok >>> 
Könnyű tormás öntet

Egy kisebb tálba összeöntjük az 1 csésze joghurtot fél csésze tejfölt, negyed csésze reszelt tormát, 2 evőkanál apróra szeletelt újhagymát, majd hozzáadjuk a fél csésze majonézt, fél-fél teáskanál sót és borsot. Az egészet alaposan összekeverjük, vagy akár turmixgépben simára turmixoljuk.

Pikáns mézes-mustáros öntet

Egy tálkába összekeverünk 2-2 teáskanál mézet és dijoni mustárt, majd hozzáadjuk a 2 evőkanál citromlevet és egy kevés sót. Habverővel fokozatosan keverjük miközben hozzáöntjük a negyed csésze olívaolajat. Apróra vágunk 2 teáskanál kakukkfüvet és ledarálunk fél darab csili- vagy jalapeno paprikát, majd ezeket is az öntethez adjuk és alaposan összedolgozzuk.

3 VILLÁMGYORS FOGYÓKÚRÁS EBÉD - ÍNYENCSÉGEK 400 KALÓRIA ALATT! >> >
Fokhagymás-joghurtos öntet

Egy tálba öntjük az egyharmad csésze joghurtot, a másfél csésze dijoni mustárt, 2 teáskanál reszelt fokhagymát, egy teáskanál őrölt köményt és egynyolcad teáskanál fekete őrölt borsot. Habverővel folyamatosan verjük, közben lassan hozzácsorgatjuk a 3 evőkanálnyi olívaolajat. Addig keverjük, amíg egyenletesen sima lesz az öntet.

Pestos öntet

Egy tálba beleteszünk 3 csésze friss bazsalikom apróra csipkedett leveleit, 4 gerezd zúzott fokhagymát, háromnegyed csésze morzsolt parmezán sajtot, fél csésze olívaolajat és negyed csésze fenyőmagot. Az egészet botmixerrel összedolgozzuk. Ízlés szerint tehetünk hozzá még petrezselymet, vagy ha túl szárazak a levelek akkor egy kevés citromlevet. Bármilyen salátához jól illik.

PESTO RECEPTEK ITT >>> 
Lágy kéksajtos öntet

Egy tálba belemorzsoljuk a csészényi kéksajtot és villával összenyomkodjuk. Beleöntjük a turmixgépbe, és hozzáadunk 2 csésze majonézt, másfél csésze írót, 2 evőkanál Worcestershire szószt és egy teáskanál fokhagymaport. Simára turmixoljuk az egészet, és tálalás előtt öntjük a salátára. Remekül megy zöldsalátákhoz, de akár mártogatós is lehet belőle zöldségekhez és gyümölcsökhöz.

 

Még több saláta és salátaönetet receptet itt találsz >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss