Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 konyhai tévhit, aminek nem szabad bedőlni!

Nem kell feleslegesen trükköznöd, rááadásul kevesebb ételt és konyhai eszközt is fogsz kidobni, ha tisztában ezzel a 6 konyhai tévhittel.

1. Rizs a sószóróban

A rizsszemek annyira megduzzadnának, ha valóban magukba szívnák a sóból nedvességet, hogy elzárnák a szóró nyílásait. Legfeljebb azért hasznosak, mert felrázáskor segítenek szétválasztani az összetapadt sókristályokat.

2. Fa vágódeszka

Sokan azt feltételezik, hogy nem higiénikus a használata, pedig csersavtartalmának köszönhetően pusztítja a baktériumokat. A gyakori mosogatás következtében azonban idővel gyengül ez a tulajdonsága, amit a deszka egyre sötétebb színe jelez. (A műanyag munkalapok egyáltalán nem rendelkeznek antibakteriális hatással.)

3. Alufólia

Nem igaz, hogy árt az ételnek, ha a fólia matt oldalát hajtod rá. Teljesen mindegy, hogy melyik oldala van felül.

4. Gombás étel

A hűtőbe hidegen betett maradékot másnap nyugodtan elfogyaszthatod, ha előtte alaposan felhevíted. Ugyanez a spenótra is érvényes.

5. Kiskanál a pezsgősüvegben

Hiába dugsz ezüstből vagy más fémből készült kanalat az üveg nyakába, a buborékok eltávozását csak a légmentes záródást biztosító dugóval akadályozhatod meg.

6. Karcos teflonedény

Ne tarts attól, hogy rákkeltő, mert a sérült bevonat semmilyen kémiai reakcióba nem lép az edényben készült étellel, lebomlani pedig csak 260 fok felett képes. Ilyen magas hőmérsékleten viszont amúgy is szénné égne minden falat. Az egyetlen gond az, hogy a karcos részek már nem teljesen tapadásmentesek.

Még több hasznos konyhai tippet találsz itt >>>

NINCS MÉRLEGED? 6 BEVÁLT MÓDSZER A MÉRÉSRE - MÉRLEG NÉLKÜL! >>>

8 DOLOG, AMIRE AZ ÉTELKÉSZÍTÉSEN KÍVÜL HASZNÁLHATOD A CITROMOT >>>

HOGY LESZ KEMÉNY A TEJSZÍNHAB? 4 APRÓ TRÜKK, AMIT TUDNOD KELL! >>>

TÚL SOK LETT A KRUMPLIPÜRÉ? KI NE DOBD! 3 BOMBAJÓ MARADÉKMENTŐ TIPP! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss