hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 hiba, amit tésztafőzés közben mindenki elkövet

A tésztafőzés viszonylag egyszerű művelet, de vannak olyan tipikus bakik, amiket a legtöbben gyakran elkövetnek. Mutatjuk, mik ezek, hogy mostantól te is tökéletes tésztát készíthess!

1. Túl Kicsi edényt választasz

„Ebbe vajon belefér?” Találgatunk sokszor, mikor a tökéletes méretű lábast próbáljuk kiválasztani a tésztafőzéshez. Pedig jobban járunk, ha nem takarékoskodunk a mérettel, ugyanis minél több helye van a tésztának, annál kevesebb az esélye annak, hogy főzés közben összetapad.

2. Külön főzöd a szószt és a tésztát

Jellemző hiba, hogy külön főzzük meg a szószt és a tésztát. A végeredmény szempontjából ugyanis sokkal előnyösebb, ha előre felmelegítjük a szószt, majd, amikor már a tésztának is csak egy-két perc kell, hozzáadjuk a szószhoz. Így igazán összeérnek az ízek! 

3. Elpazarlod a főzővizet

A legtöbben azonnal kiöntjük a vizet, amiben a tészta főtt, pedig kincset ér. Ha hozzáadunk belőle egy kicsit a szószhoz, sokkal lágyabb és krémesebb lesz a végeredmény. Az egész ízkavalkád sokkal nagyobb egységet fog alkotni. ITT pedig még több tuti tippet találsz a főzővíz felhasználására!

4. Olajat öntesz a főzővízhez

Még egy gyakori hiba a főzővízzel kapcsolatban, ha olajat adunk hozzá. Ezt a legtöbbször azért tesszük, hogy ne ragadjon össze a tészta. De ezt máshogy is elkerülhetjük, tehát felesleges az olaj.

5. Türelmetlen vagy

Tésztafőzés közben a türelmetlenség leginkább úgy tud megnyilvánulni, ha nem várjuk meg, amíg felforr a víz. Ha túl korán hozzáadjuk a tésztát a vízhez, az rengeteget ronthat a textúráján. Nem éri meg!

6. Kiöntöd a maradékot a kukába

Persze, minden étel frissen a legfinomabb, de nem kell rögtön kidobni a maradékot. És itt jön újra képbe a főzővíz: érdemes félretenni belőle egy kicsit egy befőttesüvegbe, ez ugyanis képes újra frissé varázsolni a maradék tésztát. Csak öntsünk rá egy keveset melegítés közben és máris kész.

8 EGYSZERŰ TÉSZTÁS FOGÁS, EGYENESEN A SÜTŐBŐL>>> 

10 PARADICSOMOS TÉSZTA RECEPT AZ EGYEDÉNYESTŐL A HÚSGOMBÓCOSIG>>> 

5 TÉSZTAÉTEL, AMINEK A VIDEÓJÁT IMÁDTÁTOK>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss