Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 hasznos kérdés, amit érdemes feltenni a húspultnál

Manapság a boltban általában csak köszönünk és megköszönünk. Pedig sok esetben érdemes lenne segítséget kérni és kihasználni az ott dolgozók szakértelmét és rutinját. Hat olyan kérdést gyűjtöttünk most össze, amit érdemes lehet megkérdezni a hentesnél vagy az áruházi húspultnál.

Melyiket ajánlja?

Ha egy számodra új receptet készülsz kipróbálni, érdemes lehet megkérdezni a hentest, hogy az adott hús melyik darabját ajánlja hozzá. Így nagy eséllyel sokkal finomabb lesz a végeredmény, mintha csak találomra vásárolnál.

Hogyan készítsem el?

Megeshet az is, hogy nem egy adott recepthez vásárolsz, hanem megtetszik egy darab hús a pultban és azt veszed meg. Ilyenkor sokat segíthet, ha megkérdezed, mit érdemes készíteni belőle vagy, hogy milyen hőmérsékleten mennyi ideig ajánlatos sütni.

Honnan van?

Sokan azt hiszik, hogy ez kínos kérdés, pedig egyáltalán nem. Ha fontos számodra a minőség, nyugodtan megkérdezheted, hogy honnan származik az adott hús. Ez a bio- és tanyasi húsok esetében kiemelten lényeges. A hentesnek tudnia kell rá a választ és meg is kell osztania veled, ha megkérdezed.

Hogyan érdemes feldarabolni?

A hentesek pontosan tudják, hogy melyik húshoz és melyik ételhez, milyen feldarabolási mód illik a legjobban.

Vannak-e saját termékei?

Sok hentesüzletben és húspultban a csomagolt áruk vannak elől, de sokszor vannak saját feldolgozású termékeik is, amik sokkal frissebbek és finomabbak, mindenképpen érdemes rákérdezni, mert nem biztos, hogy külön ki van írva.

Előkészítené nekem?

A hús előkészítése otthon bonyolult és hosszadalmas feladat. Ám a hentesnek megvan hozzá a kellő rutinja és a megfelelő eszközei, hogy ripsz-ropsz megcsinálja. Ha ideje engedi, nagy eséllyel szívesen megcsinálja, ha pedig mégis nemet mond, legalább megpróbáltad.

ÍGY FŰSZEREZD ÉS PÁCOLD A HÚSOKAT! GÁBOR HENTES TANÁCSAI>>> 

ÍGY HASZNÁLD FEL A DARÁLT HÚSOKAT! GÁBOR HENTES HASZNOS TIPPJEI>>> 

ÍGY FILÉZD ÉS SZELETELD A HÚSOKAT! GÁBOR HENTES HASZNOS TIPPJEI>>> 

Ezek is érdekelhetnek