Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 szuperegészséges étel amivel egyszerűbb a fogyókúra!

default user icon
MME
A közvélekedéssel ellentétben egy diéta nem kell, hogy költséges legyen. A most következő felsorolásban kizárólag olyan szuperételeket mutatunk nektek, amelyeket a mindennapi bevásárlásnál is könnyen beszerezhetünk, ráadásul a pénztárcánkat sem terhelik meg.

1. leveles zöldek

A leveles zöldek, mint például a spenót, a madársaláta, a kínai kel, a cikória saláta vagy a rukkola számos, a szervezetnek nélkülözhetetlen vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, tehát mondhatjuk, hogy szuperegészségesek. Ezekből a zöldekből számos fontos tápanyag bevitele fedezhető, beltartalmi értékeiknek köszönhetően csökkentik a gyulladásokat, amik a súlygyarapodás és az elhízás kiváltó okai is lehetnek, kálium- és K-vitamin-tartalmuk védi a szív egészségét, antioxidáns hatású vitaminjaiknak pedig a daganatos betegségek megelőzésében is szerepük lehet.

2. egészséges zsírok

Bizony, a fogyókúrázók egyik ősellensége, a zsír is lehet egészséges, ha megfelelő fajtát és mennyiséget viszünk be a szervezetünkbe. Testünk nem működik nélkülük, a hasznos olajak pedig serkentik az anyagcserét, elmulasztják az éhséget, és segítenek a többi tápanyag feldolgozásában - tehát garantáltan segítik a fogyást. Ilyen az olívaolaj, a kókuszzsír, a repceolaj, tökmagolaj, hidegen sajtolt napraforgóolaj - és még hosszan sorolhatnánk a fantasztikus növényi olajokat, amelyek nem hiányozhatnak egyetlen diétás étrendből sem!

3. Zabpehely

Egy tál zabkása sokkal többre képes, mint azt gondolnád! A zabban található vízoldékony élelmi rostok elősegítik a megfelelő bélműködést, és hosszantartó teltségérzetet biztosítanak. Egészséges napindító fogásként próbáljuk ki a zabkását egy kevés lenmaggal, friss gyümölcsökkel és valamilyen tejtermékkel vagy növényi itallal.

4. Piros bogyós gyümölcsök

Például az áfonya, a szeder, a vörösáfonya, a ribizli, a málna szintén magas vitamin-, és alacsony kalóriatartalommal rendelkeznek, emellett kedvezően befolyásolják a vérnyomást és a koleszterint, és csökkentik a szervezetben lévő gyulladásokat, amelyek elhízáshoz vezethetnek.

5. Sovány húsok

Ha beiktatod az étrendedbe és növeled a sovány húsféléket: a halat és a szárnyasokat (csirke, lazac, tonhal, stb.) az nagy mennyiségű fehérjével látja el a szervezeted, és a fogyás mellett más egészségügyi előnyökkel is jár. Grillezd, párold, vagy hal esetén fogyaszthatod akár nyersen is, a lényeg, hogy kerüld a rántást és a zsírban sütést!

+1 víz

Tudjuk, hogy nem szerencsés a vonalaink szempontjából, ha a szervezetünk túl sok felesleges vizet raktároz – de pont ezt kerülhetjük el azzal, ha sokat iszunk! Elsőre meglepőnek tűnik, de akkor kezdi testünk felhalmozni a vizet, amikor úgy érzi, hogy tartalékolnia kell, ezért bőséges utánpótlással megelőzhetjük, hogy kétszer akkora legyen a pocakunk, mint általában. Fokozhatjuk a hatást egy kis citrommal: a héjában található limonén vegyület segít a méregtelenítésben, élénkíti az anyagcserét. Tartsunk mindig egy teli üveg vizet az asztalunkon, az kezünk ügyében, hogy egész nap emlékeztessen bennünket arra, hogy inni kell, mégpedig legalább 2 litert naponta!

Ajánljuk még:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss