Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 étel, amit kerülj el, ha elmúltál 50

default user icon
MME
Az étkezési szokásokon sosem egyszerű változtatni, de ha az egészségedről van szó, akkor nincs más választás: muszáj jobban odafigyelned arra, hogy mit eszel. A következő ételeket például ajánlott jó messziről elkerülni, ha elmúltál 50!

1. A Vaj 50 fölött tiltólistás

A vajban rengeteg a telített zsír, ami növeli a koleszterinszintet és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Így ha eddig vajjal pároltad a húsokat vagy a zöldségeket, itt az ideje, hogy áttérj az olívaolajra vagy a kókuszolajra!

2. Nem ajánlott a kovászos uborka

Meglepő, de az egyik legnépszerűbb savanyúságot sem ajánlott 50 felett fogyasztani. A kovászos uborka ugyanis több mint 1000 mg nátriumot tartalmaz, ami nagyon rosszat tesz a vérnyomásnak. Szóval a vasárnapi csirkepörkölt mellé válassz inkább tejfölös uborkasalátát a kovászos változat helyett!

3. 50 fölött jobb elfelejteni a Bacont

A bacon tele van sóval és zsírral, így nagyban növeli a szívbetegség és a stroke kialakulásának kockázatát. Persze, néha-néha ehetsz belőle pár falatot a rántotta mellé, de a legjobb (sajnos) az, ha 50 év fölött ezt a finomságot teljesen elhagyod.

4. A Burgonya sajnos tiltólistás 50 fölött

Bizony, a krumplit is hanyagolnod kell - pláne az olajban sült burgonyát bacon chips-szel. A krumpliban ugyanis keményítő található, aminek magas a glikémiás indexe, emiatt pedig növeli a szervezet inzulin szintjén.

5. a Cseresznyebefőtt nagyon sok cukrot tartalmaz

Igaz, az ínycsiklandó nyári gyümölcs gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal bír és tele van antioxidánsokkal, ezek mellett viszont rengeteg cukrot is tartalmaz. Ráadásul, ha túl sokat fogyasztasz belőle, gyomorfájást, hányingert és puffadást is okozhat.

6. A Fagyasztott zöldségek nem is olyan egészségesek?

Az előre csomagolt zöldségek egyéb összetevőket, például fűszeres szószokat, és meglepően sok sót is tartalmazhatnak, amitől a zöldség-mix már korántsem olyan egészséges, mint gondolnád. Szóval, ha 50 fölött friss zöldségeket eszel, vagy legalább alaposan áttanulmányozod az előre csomagolt zöldségek összetevőit, nagyon sokat tehetsz az egészségedért.

6+1 ÉTKEZÉSI TIPP 40-50-60 ÉV FELETTIEKNEK!>>> 

9 TIPP, HA ELMÚLTÁL 40 ÉS FOGYNI SZERETNÉL>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss