Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezt idd, hogy bírd a tempót! 6 tuti tipp fesztiválozáshoz és meccsnézéshez

default user icon
MME
Az alábbi bölcsességeket szem előtt tartva, jó eséllyel megúszhatjuk, hogy egy-két plusz kilóval, és/vagy egy-két csúnya és fájdalmas másnap-élménnyel gazdagabban zárjuk az Eb-, olimpia- és fesztiválszezont!

Ez a nyár vitathatatlanul a sporté és a szurkolásé. Az Eb és az Olimpia sokakat ültet a tévé elé, hogy egyedül vagy a családdal, barátokkal élvezzék a közvetítéseket. Az viszont, hogy együtt élünk és lélegzünk a pályára lépő játékosokkal, vagy a világ élvonalába tartozó sportolókkal, a mi kalória-felhasználásunkra nem feltétlenül hat jótékonyan: ők kalóriát égetve mozognak, mi ülünk, nézzük őket, nassolunk és iszunk.  

ÍGY KÜZDD LE A NASSOLÁSI VÁGYAD, HA KARCSÚSODNI SZERETNÉL! >>> 


Ennek kiváló ellenpontja lehet az, amikor egy-egy nyári fesztiválon, a koncerteken kifulladásig táncolva, vagy éppen két színpad között kilómétereket megtéve mármár sportértékű gyalogtúrát abszolválunk, közben megfeledkezve a megfelelő - nem alkoholos - folyadék és ásványisó-pótlásról.

DURVA! ENNYIT HÍZUNK EGY FOCIMECCS ALATT - ÓVATOSAN A NASSAL! >>> 


Az alábbi bölcsességeket szem előtt tartva, jó eséllyel megúszhatjuk, hogy egy-két plusz kilóval, és/vagy egy-két csúnya és fájdalmas másnap-élménnyel gazdagabban zárjuk az Eb-, olimpia- és fesztiválszezont!

Az alkohol nem alkalmas folyadékpótlásra!

Az alkoholos italok közül kizárólag az alacsonyabb alkoholtartalmú sörök tartalmaznak elég vizet ahhoz, hogy hidratálják a szervezetet. A desszertborok, pezsgők, likőrök és különösen a tömény italok ezzel szemben nem alkalmasak folyadékpótlásra, ezért fogyasztásukkor kifejezetten ajánlott, hogy elegendő vizet is igyunk különösen, ha nagy melegben nézzük a közvetítéseket.

4 TIPP, HOGY A NYARALÁS ALATT SE SZEDJ FEL PLUSZKILÓKAT>>> 


Érdemes erre a fesztiválozóknak is fokozottan odafigyelniük, főként azért, mert ők java részt szabadtéren töltik az idejüket, ahol a külső hőmérséklet is nagyon erőteljesen befolyásolja a napi folyadékszükségletet.

A sós rágcsákban sok a kalória és megkötik a vizet!

A meccsek közben elmajszolt zacskónyi sósmogyoró, chipsek és egyéb nassolnivalók kalóriatartalma rendkívül magas. Ráadásul, mivel etetik magukat, könnyen kontrolálhatatlanokká válnak az adagok is a meccsnézés hevében. Érdemes ezért előre odakészíteni a még elfogadható mennyiséget, de még inkább érdemes magas víztartalmú gyümölcsre vagy zöldségre váltani.

Figyeljünk a kalóriabevitelre!

A meccsnéző teraszokon vagy a fesztiválokon kapható sziruppal készített „házi” limonádéknak, koktéloknak nagyon magas lehet a kalóriatartalma, érdemes ezekkel csínján bánni, vagy legalább jéggel hígítani és kevesebb sziruppal kérni az italt! Az alkohol kalóriatartalma is magas!

A változatosság gyönyörködtet és hidratál!

A változatosság segíthet a megfelelő folyadékbevitelben. Válasszunk a különféle innivalók, a víz mellett például teák, tejes italok, gyümölcs- és zöldséglevek, üdítőitalok közül. A cukortartalmú italokat a kalóriatartalmuk figyelembe vételével fogyasszuk. A gyümölcslevek, levesek, cukortartalmú üdítőitalok víztartalma akár 90% is lehet, a teák és a cukormentes üdítők esetén ez az arány pedig még ennél is magasabb. A tej is több mint 85 százalék vizet tartalmaz.

Mindig van másnap!

Készítsük fel a szervezetünket az alkoholfogyasztásra! Alapozzunk lassan felszívódó szénhidrátokat és értékes fehérjéket tartalmazó étkezéssel (ilyen lehet például egy tésztaétel), valamint bőséges folyadékkal.

Ha kirúgtunk a hámból, fokozottan figyeljünk oda, hogy még aznap éjszaka, illetve másnap is megfelelő mennyiségben pótoljuk vissza a folyadékot, ami a vízen kívül származhat gyümölcsléből, teából, üdítőből, tejből, természetesen a kalóriák figyelembevételével.

Szurkoljunk, fesztiválozzunk aktívan!

Ha nem csak a kanapén ülve, „fejben” sportolunk, hanem mi magunk is beállunk a pályára vagy kitáncoljuk magunkat egy koncerten, fontos tudni, hogy az izzadással vizet és ásványi sókat vesztünk, ezek pótlása fontos, de erre a vízen kívül a gyümölcsök, hígított gyümölcslevek, üdítők, izotóniás italok vagy éppen az alkoholmentes sörök is alkalmasak.

(WELL PR)

 DIÉTATIPPEKET, FOGYÓKÚRÁS TANÁCSOKAT ITT TALÁLSZ >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss