Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 egyszerű trükk, hogy egészségesebben étkezz 2020-ban

default user icon
MME
Egy friss kutatás szerint az újévi fogadalmak 71%-a diétával és egészséges étkezéssel kapcsolatos. Ha te is megígérted magadnak, hogy idén jobban odafigyelsz arra, mit eszel, akkor a következő tanácsokat érdemes megfogadnod. Ráadásul ezek tényleg csak apróságok, amiket simán beiktathatsz a hétköznapokba!

1. Vezess étkezési naplót

Emlékszel, mit ebédeltél 3 nappal ezelőtt? Na és arra, mit vacsoráztál? Vagy arra, milyen nassolnivalót rágcsáltál titokban? Ha a válaszod nem, akkor próbáld meg lejegyzetelni, mikor és mit ettél. Ez segíthet felismerni, milyen ételek ismétlődnek gyakran, és azok mennyi táplálékérték nélküli kalóriával rendelkeznek, vagy akár az esetleges élelmiszer-intoleranciáidra is rávilághíthat.

2. Tarts egy pohár vizet az ágyad mellett

Arról már számos alkalommal írtunk, miért fontos a folyamatos hidratálás. De nem csak nappal, hanem éjjel is érdemes odafigyelni a megfelelő folyadékbevitelre, ugyanis a tested dehidratálódik alvás közben - gondolj csak bele, 6-8 órán keresztül egyáltalán nem iszol. Épp ezért érdemes egy pohár vizet tratani az éjjeli szekrényeden, hogy ha hajnalban vagy reggel arra ébredsz, hogy szomjas vagy, rögtön tudd pótolni a folyadékot.

3. Idd feketén a kávéd

Egy csésze kávé egy kis cukorral, tejszínnel és egy kevés karamellsziruppal több mint 100 kalóriát jelenthet. Egy csésze fekete kávé viszont összesen 5 kalóriát tartalmaz. Ráadásul egy tanulmány szerint a fekete kávé ivása drasztikusan (32%-kal ) csökkentheti a fogszuvasodás kialakulássának kockázatát is. 

4. TARTS VEGETÁRIÁNUS NAPOT EGY HÉTEN EGYSZER

A húsban magas a fehérjetartalom, ami növeli az energiaszintet és az izomépítést - de az eberek általában túl sokat esznek belőle. Talán elsőre nem hangzik egyszerűnek egy teljes napig vegának lenni, de ha a marhahúsos hamburgert vegetáriánusra cseréled, a salátádra pedig csirkehús helyett falafelt kérsz, simán túléled napot - sőt, élvezni is fogod!

5. Koncentrálj az evésre

Sokan az írószatlnál, a TV előtt vagy éppen vezetés közben fogyasztják el az ebédjüket - ez azonban egy 2013-as kutatás szerint nem csak a bevitt kalóriaszámot növeli, hanem annak az esélyét is, hogy többet eszel a nap többi részében. Tehát ha megéheznél, adj magadnak 20-30 nyugis percet, és ne koncentrálj másra, csak az evésre - ülj le az asztalhoz, és élvezd ki a finom ebédet!

6. Csipsz helyett NASSOLJ egészséges snackeket

Ha délután rádtör az éhség a munkahelyeden, akkor nagyon csábító lehet egy zacskó csipsz, amit 2 perc alatt beszerhetsz az autómatából. De a legjobb megoldás, ha már reggel felkészülsz az esetleges délutáni nasira, és egészséges snackeket csomagolsz - például diót, pisztáciát vagy kesudiót -, és ezeket rágcsálod a burgonyaszirom helyett. 

10 SZUPERÉLELMISZER, AMI SEGÍT A FOGYÁSBAN>>> 

EZEKET TEDD BELE A SALÁTÁDBA, HA FOGYNI SZERETNÉL>>> 

AZ 5 LEGJOBB DIÉTA, AMIVEL BIZTOS ÉS TARTÓS LEHET A FOGYÁS!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss