Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 dolog, amit nem tudtál a birsalmáról

default user icon
MME
A világon nagyjából kétszáz birsfajtát különböztethetünk meg. A birsalma az a gyümölcs, amely sütve, főzve, kompótnak, és frissen is igazán kedvelt. Hazánkban még nem annyira elterjedt a fogyasztása, pedig bátran kijelenthetjük, hogy a birs egy igazi egészségbomba.
Erősíti az immunrendszert

A vitaminok ( A-,B1-,B2-,B6-,C-,E-,P-) mellett számos ásványi anyagot (vas,kálcium,kálium,foszfor, magnézium) tartalmaz, valamint tanint, ezek mellett a legnagyobb pektin tartalmú gyümölcsként tartják számon. 

Ízületi fájdalmak, reuma, köszvény tüneteinek enyhítésére is alkalmas

Ahogy már említettük, rendkívüli pektintartalommal rendelkezik, melynek kiemelkedő szerepe van szervezetünk méregtelenítésében. Megköti a káros anyagokat, ezért alkalmazzák ízületi fájdalmak, reuma, és köszvény tüneteinek enyhítésére. 

Székrekedés, hasmenés esetén is alkalmazható

A birs héjában és magjában található rostok segítik az anyagcserét, ezért a benne található csersavval kiegészülve hatékony hasmenés, székrekedés esetén. Nyáktartalmának köszönhetően nyugtatja a gyulladt gyomor - és bélrendszert is.

Vérszegénység kezelésére is alkalmas

Magas P-vitamin tartalma szabályozza a koleszterinszintet és elősegíti a vérzékenység gyógyulását.

Erős antioxidáns

Ezen tulajdonsága a benne található többfajta polifenol vegyületnek köszönhető. Az antioxidánsok semlegesítik a károsodást okozó szabadgyököket szervezetünkben, így segítenek felvenni a harcot az öregedéssel, emellett a szív - és érrendszeri betegségek megelőzésében is hasznosak.

A kozmetikában is kedvelt alapanyag

Hidratáló, nyugtató, feszesítő hatásának köszönhetően, előszeretettel alkalmazzák testápoló, és arckrémek összetevőjeként. Összehúzza a pórusokat, csökkenti a ráncokat, és felfrissíti a bőrt. A kiszáradt arcra és dekoltázsra a birs kifacsart levét egyszerűen csak rákenjünk, és azonnal, látható eredményt érhetünk el.

7 ELLENÁLLHATATLAN BIRSALMASAJT, AMIVEL A NAGYIT IS LEPIPÁLOD! >>> 
AHOGY A NAGYI KÉSZÍTETTE: ISTENI BIRSALMASAJT, RÉTES ÉS LEKVÁR >>> 
BIRSALMA NEM CSAK SAJTNAK! BIRSALMÁS FINOMSÁGOK EGY HELYEN! - VÁLOGATÁS >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss