Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 dolog, amire az almaborecetet használhatod szépítkezéskor

Folytatjuk sorozatunkat a fantasztikus almaborecet boszorkányosan sokoldalú alkalmazhatóságáról. A mostani részben sorra vesszük azokat a trükköket, melyek megszépítik a bőrünket, a hajunkat, de még a fogainkat is!
1. Habfürdő

Kedvenc fürdősónk vagy tusfürdőnk mellé öntsünk egy kis almaborecetet is! Nem csak méregtelenít, hidratál, de gyulladáscsökkentő, emellett pedig elnyeli és semlegesíti a kellemetlen izzadságszagot.

2. Bőrtisztító

A tiszta, ragyogó arcbőr titka? Nem mindig az agyonreklámozott, drága termékek adják erre a megfelelő választ. Az almaborecet nem csak tonizál: megszünteti a pattanásokat, de a májfoltok és a szeplők is halványabbak lesznek tőle.

Ezt a strandon: szépít és okosít! Itt olvashatsz erről tovább >>> 

3. Arctonik

Bár tudományosan még nem bizonyították, személyes tapasztalatok alapján sokan esküsznek arra, hogy az almaborecet kiválóan alkalmas a pórusok tisztítására és a bőr tonizálására. A savas ecet megfelelő egyensúlyba hozza a zsíros és a száraz bőr pH­értékét is, valamint összehúzza a tág pórusokat.

4. Fogfehérítő

Ahelyett, hogy egy vagyont hagyna a fogorvosnál, próbálja meg először almaborecettel ragyogóbbá varázsolni a mosolyát. A kezelés után alaposan öblítse le az ecetet, a sav ugyanis károsíthatja a fogzománcot.

Itt a top 9 gyógyító étel >>>  

5. Hajbalzsam

A nyár számunkra nagyon élvezetes, hajunkat azonban megviseli a meleg, a napfény, a medencék klóros vize. Ehhez jönnek még hétköznapi megpróbáltatások: festés, hajvasaló, hajlakk, és még sorolhatnánk... Nem csoda, hogy száraz és töredezett lesz egy idő után. Sokan használják regenerálásra az almaborecetet mint extra hajbalzsamot. Csak tegyük fel a sampon lemosása után, hagyjuk pár percig hatni, és utána sokkal fényesebb és tisztább lesz a hajkoronánk.

6. Szemölcsök eltávolítása

Savas és antibakteriális hatásának köszönhetően az almaborecettel még a szemölcseinket is eltüntethetjük. Itassunk át egy vattát az ecettel, majd sebtapasszal rögzítsük a fertőzött területre, hogy minél tovább hasson.

 Tetőtől talpig megszépülsz a mézzel! Olvass tovább itt >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss