A dió
A dió különösen E-vitamin-tartalma révén fontos, de B-vitaminban is gazdag, ami növeli az összpontosítást, serkenti a tanulási és javítja az emlékezőképességet.
8 ÉTEL, AMIT FELEJTS EL ESTE 6 UTÁN! >>>
A ZAb
Az egyik legfontosabb élelmiszer, amit régóta agyserkentő és idegerősítő gabonának tartanak. B-vitaminokban, magnéziumban és kolinban gazdag, de bőven tartalmaz esszenciális aminosavakat is. Ilyen például a tirozin, amit a test és a szellem vitaminjának neveznek a hozzáértők.
EGYÉL A FÁRADTSÁG ELLEN! TOP 5 ENERGIABOMBA KÁVÉ HELYETT! >>>
A hal
A hal gazdag omega-3 zsírsavban, amely elengedhetetlen az optimális agyműködésez. Gátolja az agyban a gyulladás kialakulását, és pozitívan hat a sejtregenerációra.
A 9 LEGEGÉSZSÉGESEBB ÉTEL, AMIBŐL SOKKAL TÖBBET KELLENE ENNED! >>>
Az alma
Antioxidáns tulajdonságának köszönhetően segít megelőzni az olyan idegrendszeri megbetegedéseket, mint az Alzheimer- és a Parkinson-kór.
8 ÉTEL ÉS ITAL, AMITŐL RAGYOGÓ LESZ A BŐRÜNK – 2. RÉSZ >>>
A tönkölybúza
A tönköly magjában lévő zsír erősíti az idegek mielinburkát, és stabilizálja az idegrendszert.
A szója
A szójabab gazdag lecitinben, sok aminosavat tartalmaz, amelyre a neurotranszmitterek (ingerületátvivő anyagok) felépítéséhez van szükség.