Nem csak vizsgaidőszakban és érettségi lázban jó azt tudni, hogy milyen ételektől pörög bizonyítottan jobban az agyunk - bár, ilyenkor, lássuk be, hatványozottan praktikus. Íme a 6 legütősebb étel, és egy bónuszfogás!
A dió
A dió különösen E-vitamin-tartalma révén fontos, de B-vitaminban is gazdag, ami segíti az összpontosítást, serkenti a tanulási, és javítja az emlékezőképességet.
A ZAb
Az egyik legfontosabb élelmiszer, amit régóta agyserkentő és idegrendszer erősítő gabonának tartanak. B-vitaminokban, magnéziumban és kolinban gazdag, de bőven tartalmaz esszenciális aminosavakat is. Ilyen például a tirozin, amit a test és a szellem vitaminjának neveznek a hozzáértők.
A hal
A hal gazdag Omega-3 zsírsavban, amely elengedhetetlen az optimális agyműködésez. Gátolja az agyban a gyulladás kialakulását, és pozitívan hat a sejtregenerációra.
Az alma
Antioxidáns tulajdonságának köszönhetően segít megelőzni az olyan idegrendszeri megbetegedéseket, mint az Alzheimer- és a Parkinson-kór.
A tönkölybúza
A tönköly magjában lévő zsír erősíti az idegek mielinburkát, és stabilizálja az idegrendszert.
A szója
A szójabab gazdag lecitinben, sok aminosavat tartalmaz, amelyre a neurotranszmitterek (ingerületátvivő anyagok) felépítéséhez van szükség.