hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6+1 agyserkentő étel - ezt edd, hogy vágjon az eszed!

Nem csak vizsgaidőszakban és érettségi lázban jó azt tudni, hogy milyen ételektől pörög bizonyítottan jobban az agyunk - bár, ilyenkor, lássuk be, hatványozottan praktikus. Íme a 6 legütősebb fogás - jó étvágyat, könnyű megmérettetést kívánunk!
A dió

A dió különösen E-vitamin-tartalma révén fontos, de B-vitaminban is gazdag, ami növeli az összpontosítást, serkenti a tanulási és javítja az emlékezőképességet.

8 ÉTEL, AMIT FELEJTS EL ESTE 6 UTÁN! >>> 
A ZAb

Az egyik legfontosabb élelmiszer, amit régóta agyserkentő és idegerősítő gabonának tartanak. B-vitaminokban, magnéziumban és kolinban gazdag, de bőven tartalmaz esszenciális aminosavakat is. Ilyen például a tirozin, amit a test és a szellem vitaminjának neveznek a hozzáértők.

EGYÉL A FÁRADTSÁG ELLEN! TOP 5 ENERGIABOMBA KÁVÉ HELYETT! >>> 
A hal

A hal gazdag omega-3 zsírsavban, amely elengedhetetlen az optimális agyműködésez. Gátolja az agyban a gyulladás kialakulását, és pozitívan hat a sejtregenerációra.

A 9 LEGEGÉSZSÉGESEBB ÉTEL, AMIBŐL SOKKAL TÖBBET KELLENE ENNED! >>> 
Az alma

Antioxidáns tulajdonságának köszönhetően segít megelőzni az olyan idegrendszeri megbetegedéseket, mint az Alzheimer- és a Parkinson-kór.

8 ÉTEL ÉS ITAL, AMITŐL RAGYOGÓ LESZ A BŐRÜNK – 2. RÉSZ >>> 
A tönkölybúza

A tönköly magjában lévő zsír erősíti az idegek mielinburkát, és stabilizálja az idegrendszert.

A szója

A szójabab gazdag lecitinben, sok aminosavat tartalmaz, amelyre a neurotranszmitterek (ingerületátvivő anyagok) felépítéséhez van szükség.

A 8 LEGEGÉSZSÉGESEBB ZSIRADÉK A VILÁGON >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss