hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5+1 tipp, hogy tökéletes legyen a zabkásád

default user icon
MME
Zabkását készíteni bárki tud – igazán jót viszont csak kevesen! Ezekkel az apró trükkökkel te is ínycsiklandó reggelit alkothatsz ebből a sokoldalú gabonából.

1. Használj vizet!

A kizárólag tejben főtt zabkása ragacsos, nehéz masszává állhat össze. Ha igazán krémes reggelire vágysz, főzd a zabpelyhet néhány percig vízben, és csak a végén adj hozzá egy kevés tehén- vagy mandulatejet!

2. Forrás előtt, forrás után...

A krémes állag szempontjából az sem mindegy, mikor adod a vízhez a zabpelyhet. Ha a kissé keményebb, harapható állagú kását szereted, a már forrásban lévő vízbe szórd a zabpelyhet, míg a lágyabb textúrához érdemes már a hideg vízhez hozzáadnod.

ZABKÁSA ALAPRECEPT >>> 

3. Hagyd gyöngyözni!

A zabkását nem érdemes gyorsan főzni: állítsd a lángot a legalacsonyabb fokozatra, és hagyd a kását finoman gyöngyözni, máskülönben könnyen odaéghet.

4. Fűszerek, feltétek

A legegészségesebb reggelik egyike önmagában sajnos íztelen és unalmas. Érdemes a vizébe némi őrölt fűszert, pl. fahéjat vagy szegfűszeget szórni, illetve különleges feltétekkel kísérletezni. Friss vagy aszalt gyümölcs, pirított magvak, kókuszcsipsz, gojibogyó: ezek mind illenek hozzá. A kötelező csipetnyi sóról se feledkezzen meg!

5. Bögrében az igazi

A hideg zabkása élvezeti értéke meg sem közelíti a frissét, és egy lapos tálban bizony még azelőtt kihűlhet, hogy a végére érnél. Fogyasszd hát mélyebb edényből vagy akár bögréből, hogy az utolsó falatig élvezhesd a finom reggelit!

+ 1 Ügyelj az edényre!

Soha ne hagyd a zabkásamaradékot a lábasban, mivel az a nap végére megköt, akár a beton. Ha nem akarod a fél estédet az edény súrolásával tölteni, önts bele szappanos meleg vizet minden zabkásafőzés után. Így gyerekjáték lesz elmosogatni!

Ezek is érdekelhetnek

Friss