Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5+1 szépítő étel!

default user icon
MME
Vannak élelmiszerek, amelyek nemcsak abban segítenek, hogy formában maradj, de szépségápolóként is beválnak. A drága arckrémek mellett ne feledkezz meg arról, hogy belülről is táplálnod kell a bőrödet - összegyűjtöttük, mivel lehetsz ragyogóbb!

Ahogy minden reggel és este gondosan ügyelsz a bőrápolásra, úgy kellene általánossá válnia annak, hogy belülről is táplálod a bőrödet, hajadat, körmeidet. Összegyűjtöttük, hogy milyen zöldségekkel és gyümölcsökkel válhatsz még ragyogóbbá!

1. Rizs: a bőröd és a körmöd őre 

Zöldséggel és hallal kombinálva rendkívül egészséges fogásokat készíthetsz az alacsony kalóriatartalmú szemekből. A rizsben lévő biotin gondoskodik arról, hogy a hajad és a körmöd is erős legyen, B2-vitamin-tartalma pedig a bőr vízháztartására hat jótékonyan.

2. Sárgarépa: Viszlát, szabad gyökök! 

A sárgarépa a színét a béta-karotinnak köszönheti, az emberi szervezet ebből állítja elő az A-vitamint. Ha szép körmökre vágysz, fogyaszd rendszeresen, például lé formájában! Az A-vitamin a szabad gyökök elleni védekezésben is segít, így lassítja a bőr öregedését.

Az olajos magvak is szépítenek! Olvass tovább róluk itt >>>

3. Paradicsom: a ráncok réme

Ez az antioxidáns hatású likopin legjobb forrása. A paradicsomot fogyaszd nyersen, így máris sokat tettél a ráncok idő előtti megjelenése ellen!

 4. Földieper: Narancsbőr ellenszere

A benne lévő kálium vízhajtó hatású, C-vitamin-tartalma miatt pedig az eper a narancsbőr elleni harc egyik csodafegyvere. Jó hír: 100 g-ban csupán 49 kcal van, ezért mirelit formában is bevállalhatod. 

5. Brokkoli: a „szuperzöldség”

Jót tesz az immunrendszernek, a gyomornak és a napon lepirult bőrnek a brokkoli, mert belülről táplálja védi a bőrt, mitöbb, még méregtelenít is.

5+1. Ananász: Ezzel karcsúsodj!

Az ananász hatékonyabbá teszi a zsírégetést, a benne lévő bromelain nevű enzim ugyanis elősegíti a fehérjék lebontását.

Fogyassz minél több antioxidánst, megmutatjuk, hogy miért >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss