Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5+1 áprilisi gasztroprogram húsvéti hangulatban

5 szuper programot mutatunk a hónapra a Várkert Bazártól a bécsi vásárokig, ahol minden a húsvét körül forog.

XII. Magyar Ízek Húsvéti Vására

Április 8–9-én közel 100 hazai kistermelő árusít húsvéti finomságokat a Várkert Bazárban. A kizárólag ellenőrzött minőségű sonkák, tojások, kolbászok, tormák, mustárok, savanyúságok, kézműves csokoládék és édességek mellett olyan különlegességeket hoznak az ország minden tájáról, mint a saját bőrébe varrva érlelt szárnyassonka, a frissen füstölt pisztráng vagy a szárított marhahús. Vásárolhatsz vadhúst és -pástétomokat, szarvasgombás vajat, faszenes tehénsajtot, diókrémmel töltött camembert-t, paleo és vegán joghurtokat, továbbá mézbort, marcipánlikőrt, levendulaszörpöt is. A beltéri rendezvényen rossz idő esetén is zavartalanul nézelődhetsz. Mindkét napon lesznek főzőshow-k, és ellátnak hasznos tanácsokkal a húsvéti főzéshez. A belépő árát levásárolhatod.

Részletek >>>  

XI. Bábolnai Sonkafesztivál

Április második hétvégéjén a hagyományőrző Magyar Sonkalovagrend az „Újrakezdés” szlogennel rendezi meg a húsvétot megelőző kétnapos gasztrofesztivált. A kiállítók válogatott sódarokat állítanak ki a Lovaspálya melletti bemutatóteremben, amelyekből bevásárolhatsz otthonra. Vasárnap 13 órakor indul a Sonkalovagrend és a borlovagrendek látványos felvonulása, utána pedig kiderül, hogyan ítélkeztek a sonkabírák a sonkaversenyen. A sonkás programokat és a vásári forgatagot szórakoztató műsorok, köztük könnyűzenei koncertek, néptáncosok és japán dobosok színesítik. Az ingyenesen látogatható rendezvényt záró tombolán természetesen sonkát is nyerhetsz.

Részletek >>> 

IV. Húsvéti Bárányfesztivál

Április 15-étől 17-éig a Vajdahunyad Várban felsorakoztatják a bárányhúsból készült legjobb hazai és nemzetközi ételeket, s a kínálatot minőségi kézműves termékekkel és egyéb húsvéti fogásokkal fűszerezik. A szervezők a hagyományőrzés mellett fontosnak tartják a gasztronómia modernebb irányzatainak bemutatását, így jelen lesznek az új trendeket követő éttermek és vendéglátósok is. A szórakoztató programokban sem szűkölködő, ingyenes családi rendezvényen tesztelheted a séfek kreatív fogásait, és végül talán magad is újragondolod, hogy milyen étkek kerülhetnek napjainkban a húsvéti asztalra.

Részletek >>>  

Ibolyás és húsvéti finomságok Gödöllőn

Április 16–17-én idén is kitesz magáért a Királyi Kastély! Szombaton a hagyományokhoz híven Erzsébet királyné kedvenc színének és virágának jegyében zajlanak a családi programok. „Sisi” személyesen köszönti a látogatókat, akik többek között vetített képes előadást hallhatnak a varázslatos virágtortákról, továbbá pici süteményeket, Kürcsi Őskalácsot és egyéb finomságokat kóstolhatnak. Hétfőn „Erzsébet királyné” fogadást tart a Díszteremben, és a hagyományőrző programok mellé ezen a napon is kínálnak húsvéti falatokat a kiállítók.

Részletek >>> 

Budapesti Tavaszi Vásár

Április 30-áig akár mindennap kilátogathatsz a Vörösmarty térre, ha kedveled a hagyományos magyar vásári konyha ízeit, mert 83 kézműves kiállító és nyolc melegkonyhás szolgáltató vár válogatott alapanyagokból készült ételkülönlegességekkel, kézműves édességekkel és mindenféle innivalóval. Április 8–9-én böjti halas, zöldség- és kásaételeket kóstolhatsz, húsvétkor pedig megismerheted a karcagi birkapörkölt főzésének hagyományát. Április 22–23-én sokác bab fő a téren a népi fazekasok által készített cserépedényekben, végül a hónap utolsó hétvégéjén az adalékmentes, sajátmárkás sült kolbászok kerülnek a fókuszba.

Részletek >>>   

Húsvéti vásárok Bécsben

Shoppingolnál egyet ünnep előtt a szomszédos fővárosban? Nagypéntek a sógoroknál is munkaszüneti nap, de a Bécs több pontján megtalálható húsvéti vásárok április 17-éig nyitva tartanak. Például a Schönbrunni Kastély udvarán 70 standon kínálnak kézműves termékeket, hímes tojásokat, dekorációkat és osztrák regionális ínyencségeket.

Részletek >>>  

A belvárosi Freyung téren Európa legnagyobb tojáshegye előtt ámuldozhatsz, továbbá ugyanitt falatozhatsz és finomságokat is vásárolhatsz az Ausztria legjavát kínáló termelői biopiacon.

Részletek >>> 

Minden, ami húsvét >>>  

HÚSVÉTI TOJÁSFESTÉS FESTÉK NÉLKÜL - CÉKLÁVAL, KURKUMÁVAL ÉS HAGYMÁVAL >>>  

13 CSODÁS DESSZERT HÚSVÉTRA, AMIT KÉPTELENSÉG ELRONTANI >>> 

OMLÓS SONKA HÚSVÉTRA: TIPPEK A VÁSÁRLÁSHOZ ÉS A FŐZÉSHEZ >>>  

Ezek is érdekelhetnek