Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 zsírégető étel, ami a legmakacsabb plusz kilókat is leolvasztja

default user icon
MME
Ha úgy érzed, vannak olyan területek a testeden, ahonnan szinte lehetetlen leadni a felesleges kilókat, akkor mutatjuk, miket érdemes beépíteni az étrendedbe, hogy egyszer és mindekorra megszabadulhass tőlük. Íme, 5 zseniális zsírégető étel!

1. Édesburgonya

Az édeskrumpli a lassan felszívódó szénhidrátok királya, vagyis extra hosszú ideig eltelít. A benne található karotinoidok és antioxidánsok stabilizálják a vércukorszintet és megakadályozzák a kalóriák zsírokká történő átalakulását. Ráadásul tele van A-, C- és B6-vitaminnal, melyek pedig az energiaszinteted turbózzák fel, így garantáltan végig fogod bírni az edzést.

2. Avokádó

Magas rost- és telítetlen zsírtartalmának köszönhetően igazi szuperélelmiszer. Egy fél csésze avokádókrém például több min 7 gramm rostot tartalmaz. De persze fogyaszthatjuk önmagában, salátában, vagy akár a szendvicsekbe is belecsempészhetjük.

3. Málna

Akárcsak az avokádó, a málna is tele van rostokkal (egy csészényiben 8 gramm), melyek kedvező hatással vannak a bélrendszerünkre, csökkentik a zsírokat okozó gyulladásokat. Emellett pedig szuper fehérjeforrás, amik segítenek az izmok felépítésében.

4. Fekete bab

A fekete bab magas rosttartalmú és alacsony zsírtartalmú, emellett pedig tökéletes keményítőforrás, melynek hála sokáig eltelít és segít a zsírégetésben. Egy 2012-es tanulmány szerint csökkentheti a testzsír felhalmozódását.

5. Grapefruit

Az étkezés előtt egy fél grapefruit elfogyasztása javíthatja a test zsírégető képességét - írj az Eatthis.com. Egy 2006-os tanulmány szerint ezzel a trükkel 6 hét alatt már centiben is mérhető a fogyás mértéke.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss