Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 zseniális adventi naptár a csokis csomagok helyett

default user icon
MME
Jé, egy csoki! Jé, egy rénszarvasos csoki! Egy mikulásos csoki! Gondolom, te is el tudnál képzelni ennél jóval kreatívabb karácsony várást. Szuper ötleteink vannak, amivel felturbózhatod a szokványos ablaknyitogatást.

1. Meglepetés a gyereknek

A kiinduló pont ennél a verziónál ugyanaz, mint a csokis adventi naptárnál, azaz 24 darab kis számozott dobozka vagy tasak rejti a napi meglepit. Itt azonban a szülő döntheti el, mit kap a gyerkőc. Jöhet természetesen az édesség is (legjobb, ha saját készítésű) egy-egy napra, vagy pici ajándékok, például matrica, kitűző, pecsét. Ráadásul ilyenkor mondhatjuk azt, hogy az angyalkák rejtik el az apró meglepetéseket az éj leple alatt, ezzel is fokozva a várakozás varázsát.

2. Advent = egy kis pihenés anyának

A karácsonyt megelőző időszak többnyire kész káosz a családnak. Nagytakarítás, sütés-főzés, ajándékok beszerzése, mindez persze munka mellett. Milyen jól jönne ilyenkor, ha valaki átvállalna minden nap egy-egy házimunkát! Az adventi segítő naptár épp erre jó: győzzük meg a kedvesünket vagy a gyerekeinket, hogy a számozott dobozokba/zsákocskákba dobjanak be cetliket, amik valamelyik napi feladatunkat rejtik. Aznap ezt ők végzik el helyettünk, legyen az főzés vagy mosogatás. Én biztosan bedobom ezt az ötletet a családnak.

3. Kedvenc ételes

Ez az adventi naptár inkább kívánság kosárként funkcionál. Minden nap bedobunk egy étel vagy édességnevet, amit aztán a párunk elkészít vagy beszerez estére. Vigyázat, azért ne essünk túlzásba! Legyünk tekintettel a kedvesünkre és például ne Wellington bélszínt rendeljünk vacsorára Dobos -tortával – a pluszkilókat ráérünk az ünnepek alatt felszedni!

4. Ezért szeretlek

Díszítsünk fel karácsonyi motívumokkal egy kis táblát, és tegyük jól látható helyre! Írjunk rá az advent mind a 24 napján más-más kedves üzenetet, amiből a szerettünk leírva is láthatja, miért fontos a számunkra. A szép szavakhoz természetesen járhat egy-egy táblára akasztott szaloncukor is.

5. Adventi kereső

Ez az adventi játék főleg a gyerekek körében arathat nagy sikert. A lakás különböző pontjain elrejtünk 24 darab csokipénzt. A gyerkőc minden reggel kap egy „kincses térképet”, ami segítségével ráakad az édességre.




A karácsonyi készülődéshez rengeteg tippet, praktikát és több száz isteni receptet találsz az ADVENT ROVATUNKBAN! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss