Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 zöldség, ami valójában gyümölcs

default user icon
MME
Te el tudnád képzelni, hogy a gyümölcssalátába ezentúl paradicsomot is tegyél? Bizony, a paradicsom ugyanis valójában gyümölcs! És ennél még sokkal megdöbbentőbb "zöldségek" is felkerültek a listára!

1. Paradicsom

A botanikai definíció szerint a paradicsom azért számít gyümölcsnek, mert vannak benne magvak és a növény virágjából fejlődik ki. Így pedig ha belegondolsz, akkor a paradicsomszószos spagetti tulajdonképpen gyümölcsös tészta. Ez azért elég bizarrul hangzik, nem?

2. Avokádó

A lágy, krémes avokádót általában zöldségekkel, sajtokkal vagy szószként tortillacsipszhez fogyasztjuk. Azonban a Kaliforniai Egyetem kutatói megállapították, hogy az avokádó gyakorlatilag egy érett virág, vagyis a gyümölcsök közé sorolható. Így viszont nem meglepő, hogy ízben milyen szuperül passzol az eperhez!

3. Tök

A tök szintén virágból fejlődik ki, és rengeteg magot is tartalmaz, így ezt is tévesen nevezzük zöldségnek. Édeskés íze azonban árulkodó, hiszen a sütőtököt például sokan mézzel fogyasztják.

4. Olívabogyó

Gondoltad volna, hogy az olajbogyó valójában az olajfa gyümölcse? Pedig jellegzetes, sós íze ellenére tényleg a gyümölcsök közé sorolják.

5. Zöldborsó

Az, hogy a növény színe zöld, még nem azt jelenti, hogy zöldség! A zöldséggyümölcs ugyanis a borsóvirágból fejlődik ki. Ezek után tuti, hogy egészen máshogy nézel majd a borsófőzelékre, igaz? 

HURRÁ, ITT A MÁLNASZEZON! TIPPEK A KEDVENC NYÁRI BOGYÓS GYÜMÖLCSÜNKHÖZ>>> 

NE FALD BE AZ ÖSSZESET! 9+1 TIPP AZ ŐSZIBARACK FELHASZNÁLÁSÁRA>>> 

MINDEN, AMIT EDDIG NEM TUDTÁL A NASPOLYÁRÓL!>>> 

ÍGY HASZNÁLD A MANGÓT: DESSZERTEKHEZ, SALÁTÁBA VAGY SÜLTEKHEZ IS ZSENIÁLIS!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss