Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 villámgyors csirkerecept, minden alkalomra!

Váratlan vendégek jelentkeztek be vacsorára? Nem volt semmi ínyedre való a munkahelyi/iskolai menzán, és egy szendviccsel vészelted át a napot? Akkor neked valami szupergyors, könnyű, de laktató vacsoratippre van szükséged - hát persze, hogy csirkemellfiléből!
Csirkefalatok mustáros mártogatóssal

4-6 személyre

Csíkozzunk fel 350 g megtisztított csirkemellfilét, majd sózzuk, borsozzuk meg. Hempergessük meg a húsfalatokat 1 ek lisztben, 1 db felvert tojásban, azután 100 g elmorzsolt kukoricapehelyben. Rendezzük el mindet sütőtálcán, és süssük 200 fokon 15-20 percig.
A mártogatóshoz keverjünk simára 3 ek tejfölt, 2 ek majonézt, 1 ek mustárt, egy kevés sót és borsot. Ezzel kínáljuk a ropogósra sült csirkefalatokat. 

Királyi csirkesaláta

2-3 személyre

Keverjünk össze 1 tk curryport, ¼ tk őrölt fahéjat, 3 ek majonézt, 2 ek sárgabaracklekvárt, 1 ek megmosott mazsolát és 1 ek olívaolajat. Forgassunk bele 250 g falatnyi darabokra vágott sült csirkehúst, majd ízesítsük sóval, borssal és néhány csepp citromlével.

Rendezzünk tálra ½ fej felcsíkozott jégsalátát és ½ db felkarikázott uborkát. Halmozzuk rá a csirkés keveréket végül hintsük meg egy kevés szeletelt mandulával.

Csirkenyárs

4-6 személyre

Keverjünk össze 5 ek olajat 2 ek curry- és 1 tk csiliporral. Forgassunk bele 600 g megtisztított, felcsíkozott csirkemellfilét, és pácoljuk 2 órán keresztül. Húzzuk a húscsíkokat 12 db vízbe áztatott hurkapálcikára, és toljuk a forró (grill)sütőbe 2-3 percre. Mogyorómártással, cikkekre vágott lime-mal és egy kevés korianderzölddel tálalhatjuk.

Kolbászos csirke

2 személyre

Habosítsunk fel 1 db tojást, majd forgassunk bele 60 g meghámozott, felaprított kolbászt, 30 g zsemlemorzsát és ¼ csokor finomra vágott petrezselymet. Vágjunk zsebet 2 db csirkemellfilébe, és töltsük meg a kolbászos töltelékkel. Tűzzük össze a nyílást fogpiszkálóval, azután sózzuk, borsozzuk meg a húst. Locsoljuk meg egy kevés olajjal, és süssük 190 fokon 20-30 percig. Sült krumplival, zöldsalátával és citromkarikákkal kínálhatjuk.

Paradicsomos csirke

4 személyre

Forrósítsunk fel 2 ek olívaolajat, és pirítsunk rajta aranyszínűre 600 g csirkemellfilét. Adjunk hozzá 2 ek vörösbort, és nagy lángon forraljuk 2 percig. Keverjünk hozzá 600 g olasz passzírozott paradicsomszószt (passata di pomodoro), 125 g magozott fekete olívabogyót és 6 db felaprított szardellafilét. Forraljuk fel, azután kis lángon, lefedve főzzük 25 percig. Kínáljuk néhány friss bazsalikomlevéllel és ropogós kenyérrel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss