Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 tuti tipp a sikeres fogyókúrához

default user icon
MME
Szeretnél megszabadulni néhány kilótól, de valahol mindig elakadsz a Nagy Elhatározás véghezvitelében? Segítünk, hogy könnyedén átlendülj a holtpontokon!
Most kezdd el!

Elhatároztad, hogy holnaptól / a jövő hétfőtől / a jövő hónaptól diétázol? Rossz ötlet! Kezdd el most, például úgy, hogy ma este már csak a vacsorája felét eszed meg! Ezután készíts ütemtervet, például így: 1. Holnap reggel gyalog megyek a munkahelyemig. 2. Bejelentkezem az orvosomhoz. 3. Írok egy pontos bevásárlólistát, és csak azt veszem meg, amire tényleg szükségem van. És így tovább…

Túl monoton a futás?

Azok közé tartozol, akik túl unalmasnak tarják a kocogást? Vagy nem szereted megállás nélkül róni a hosszokat a medencében? Pedig sport nélkül nem megy az életmódváltás! Azért ne aggódj, számos olyan mozgásforma létezik, amelyik szórakoztató, ráadásul a családoddal együtt is végezheted! Mit szólnál például egy kirándulással egybekötött frizbizéshez, néhány tollaslabdameccshez, esetleg egy kis röplabdázáshoz? Vesd fel a barátaid vagy a gyermekeid előtt az ötleted – biztos, hogy szívesen csatlakoznak Hozzád!

Csak reálisan!

Sokan kipróbálják azt a módszert, hogy „elrettentés” gyanánt például Cindy Crawford fotóját ragasztják ki a hűtőjükre. Ám a legtöbben nem rendelkezünk Cindy génállományával, így az alakjára sem szabad vágynunk! Maradj a realitások talaján: mindig csak kis lépéseket próbálj megtenni (pl. hetente 0,5 kg fogyás), így biztosabb a siker, és hosszú távon az egészséged sem fog károsodni az átgondolatlan koplalás miatt!

Kérj segítséget!

Ha jelentős súlyfelesleggel rendelkezel, ne próbálj házi „csodadiétákba” kezdeni! Bátran kérd a háziorvosod segítségét, vagy fordulj dietetikus szakemberhez. A koplalás komoly hiánybetegségekhez vezethet, melyek akár maradandó károsodásokat is okozhatnak.

Vitaminbombák

Az egészséges fogyáshoz elengedhetetlenül fontos, hogy ásványi anyagokban, vitaminokban és rostokban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket egyél. Ha önmagukban nem szívesen fogyasztod ezeket, nyugodtan készíts belőlük salátát, csak arra ügyeljen, hogy a majonézes dresszing helyett inkább joghurtos-citromos, illetve olívaolajos-borecetes öntetet rakj rájuk. A vegyes saláták tízóraira, ebédre és uzsonnára egyaránt nagyszerűek, sőt, némi fehérjével kiegészítve akár vacsoraként is megfelelnek!

Ezek is érdekelhetnek

Friss