Fagyi turmixgéppel
Ha van turmixgéped és szereted is használni, akkor nyert ügyed van, mert azzal viszonylag egyszerűen és gyorsan készíthetsz fagylaltot otthon. Például gyümölcsfagyit. Banán, eper, őszibarack… Ízlés szerint választhatsz a kedvenceid közül, sőt akár mixelheted is őket. Csak keverd össze a turmixgéppel, rakd be a mélyhűtőbe és várd meg, amíg „fagyivá változik” (ehhez 10-20 percenként kevergetned kell). A gyümölcsöt turmixolás előtt tetszés szerint ízesítheted például mézzel, de remek választás lehet a banános-keserűcsokis változat is.
KÉSZÍTS JOGHURTFAGYIT HÁZILAG! FINOMABB ÉS EGÉSZSÉGESEBB, MINT A BOLTI >>>
Fagyi botmixerrel
A botmixer is jól jön a fagyi készítéshez. Helyezz egy keverőtálba tetszés szerinti, apróbb darabokra tördelt fagyasztott gyümölcsöt (lehet bolti, vagy olyan, amit te fagyasztottál le). Félig töltsd meg a gyümölccsel a tálat, majd adj hozzá nagyjából 2 dl főzőtejszínt és cukrot. Turmixold össze a botmixerrel pépesre. Ha nem megfelelő az állaga, add még hozzá gyümölcsöt vagy tejszínt. Kész is.
EBBŐL NEM TUDSZ ELEGET KÉSZÍTENI: POFONEGYSZERŰ PÁLCIKÁS BARACKFAGYI >>>>
Fagyi habverővel
Tojásos-tejszínes bázisú fagyit is készíthetsz otthon. Melegíts fel nagyjából 5 dl tejszínt és 2 dl sűrített tejet, adj hozzá mézet, majd keverd össze 2 darab habosra vert tojássárgájával. Végül add hozzá, amivel ízesíteni szeretnéd, például csoki darabok, fehér csoki darabok, gyümölcsdarabkák, levendula… a kész fagyi alapot hűtsd le a mélyhűtőben, úgy, hogy kb. 10 percenként átkevered.
ÍGY KÉSZÍTHETSZ ISTENI VANÍLIAFAGYIT OTTHON - GÉP NÉLKÜL, EGYSZERŰEN! >>>
Fagyi vízzel
Túrófagyit is lehet csinálni, ráadásul ehhez nem is lesz szükség gépekre. 3 dl tejhez adj hozzá 1,5 dl tejszínt, keverj hozzá 20 dkg kristálycukrot, és esetleg 2 dkg vaníliás cukrot is, majd forrald fel. Miután lehűlt keverd hozzá a 20 dkg tehéntúrót és, ha szereted, rakj bele mazsolát is. Jól keverd össze, majd dermeszd meg a mélyhűtőben.
Jégkrém pudingos dobozból
Nem csak fagylaltod, de jégkrémet is készíthetünk otthon. A legegyszerűbben úgy, ha kiürített és elmosott műanyag pudingos vagy joghurtos dobozokba 100%-os gyümölcslevet öntesz, például: alma, ananász, vagy narancslé. Keversz bele némi mézet vagy cukrot (hiába édes az alaplé is szükség van további ízesítésre, mert lefagyasztva tompábban érezzük az ízeket, így a cukrot is), majd berakod a fagyasztóba. Amikor már félig megfagyott szúrj a közepébe egy pálcikát, majd várd meg, amíg teljesen megfagy.