Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nem kell hozzá gép! 5 tipp otthoni fagyikészítéshez

Nem muszáj minden egyes alkalommal cukrászdát vagy fagyizót keresned, amikor megkívánod a jeges finomságot, otthon is készíthetsz fagylaltot vagy jégkrémet, ráadásul a saját ízlésed szerint. Mutatunk 5 szuper módszert.
Fagyi turmixgéppel

Ha van turmixgéped és szereted is használni, akkor nyert ügyed van, mert azzal viszonylag egyszerűen és gyorsan készíthetsz fagylaltot otthon. Például gyümölcsfagyit. Banán, eper, őszibarack… Ízlés szerint választhatsz a kedvenceid közül, sőt akár mixelheted is őket. Csak keverd össze a turmixgéppel, rakd be a mélyhűtőbe és várd meg, amíg „fagyivá változik” (ehhez 10-20 percenként kevergetned kell). A gyümölcsöt turmixolás előtt tetszés szerint ízesítheted például mézzel, de remek választás lehet a banános-keserűcsokis változat is.

KÉSZÍTS JOGHURTFAGYIT HÁZILAG! FINOMABB ÉS EGÉSZSÉGESEBB, MINT A BOLTI >>>
Fagyi botmixerrel

A botmixer is jól jön a fagyi készítéshez. Helyezz egy keverőtálba tetszés szerinti, apróbb darabokra tördelt fagyasztott gyümölcsöt (lehet bolti, vagy olyan, amit te fagyasztottál le). Félig töltsd meg a gyümölccsel a tálat, majd adj hozzá nagyjából 2 dl főzőtejszínt és cukrot. Turmixold össze a botmixerrel pépesre. Ha nem megfelelő az állaga, add még hozzá gyümölcsöt vagy tejszínt. Kész is.

EBBŐL NEM TUDSZ ELEGET KÉSZÍTENI: POFONEGYSZERŰ PÁLCIKÁS BARACKFAGYI >>>>
Fagyi habverővel

Tojásos-tejszínes bázisú fagyit is készíthetsz otthon. Melegíts fel nagyjából 5 dl tejszínt és 2 dl sűrített tejet, adj hozzá mézet, majd keverd össze 2 darab habosra vert tojássárgájával. Végül add hozzá, amivel ízesíteni szeretnéd, például csoki darabok, fehér csoki darabok, gyümölcsdarabkák, levendula… a kész fagyi alapot hűtsd le a mélyhűtőben, úgy, hogy kb. 10 percenként átkevered.

ÍGY KÉSZÍTHETSZ ISTENI VANÍLIAFAGYIT OTTHON - GÉP NÉLKÜL, EGYSZERŰEN! >>>
Fagyi vízzel

Túrófagyit is lehet csinálni, ráadásul ehhez nem is lesz szükség gépekre. 3 dl tejhez adj hozzá 1,5 dl tejszínt, keverj hozzá 20 dkg kristálycukrot, és esetleg 2 dkg vaníliás cukrot is, majd forrald fel. Miután lehűlt keverd hozzá a 20 dkg tehéntúrót és, ha szereted, rakj bele mazsolát is. Jól keverd össze, majd dermeszd meg a mélyhűtőben.

Jégkrém pudingos dobozból

Nem csak fagylaltod, de jégkrémet is készíthetünk otthon. A legegyszerűbben úgy, ha kiürített és elmosott műanyag pudingos vagy joghurtos dobozokba 100%-os gyümölcslevet öntesz, például: alma, ananász, vagy narancslé. Keversz bele némi mézet vagy cukrot (hiába édes az alaplé is szükség van további ízesítésre, mert lefagyasztva tompábban érezzük az ízeket, így a cukrot is), majd berakod a fagyasztóba. Amikor már félig megfagyott szúrj a közepébe egy pálcikát, majd várd meg, amíg teljesen megfagy.

15 HÁZI FAGYI, JÉGKRÉM ÉS PARFÉ, AMIVEL ELVISELHETŐBB A KÁNIKULA! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss