Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 trükk, ami megkönnyíti a mosogatást

default user icon
MME
Biztos neked is ismerős az érzés, mikor egy családi ebéd után belépsz a konyhába, és meglátod a telepakolt mosogatót. Akkor már tudod: a délutáni pihenés helyett azzal fogod tölteni az idődet, hogy tisztára sikáld az edényeket. A következő tippekkel azonban nem csak felgyorsíthatod, de élvezhetőbbé is teheted a mosogatást!

1. Az „egy szivacsos” trükk

A trükk lényege, hogy egyszerre annyi edényt mosogass el, amennyit egy habzó szivaccsal el tudsz mosni. Mielőtt újra mosogatószert nyomnál rá, tarts egy rövid szünetet! Így, hogy az időd lényegében korlátozott, talán kevésbé tűnik szörnyűnek az a sok koszos edény, és még egy csésze kávét is elkortyolhatsz pihenés közben!

2. Szerezd be a megfelelő eszközöket

Nem mindegy, milyen eszközökkel dolgozol. Érdemes beszerezni például olyan mosogatószert, aminek imádod az illatát, vagy egy szuper szivacsot, amivel szinte élvezet sikálni az edényeket - csatolj valami pozitív élményt a mosogatáshoz. A kedvenc illatod és egy profi szivacs talán még a rászáradt ételmaradékokról is segít elterelni a figyelmedet.

3. Mosogass kényelmesen

Mielőtt nekiállsz a mosogatásnak, pakold el a tiszta edényeket a szárítóról, hogy legyen hely a frissen elmosott tányéroknak, poharaknak. Ha pedig a mosogatóban egy komplett edényhalom áll, akkor szedj ki a mosogatóból néhány nagyobb tálat vagy lábast a konyhapultra, hogy kényelmesen tudj dolgozni. Ha pedig kiürült, mehetnek bele a nagyobb edények!

4. Biztosíts elég helyet az elmosott edényeknek

Ha fejtörést okoz, hogy pakold egymás hegyére-hátára a tiszta edényeket, akkor szerezz be egy tartalék szárítót, amit ideiglenesen elhelyez valahol a konyhában. Így nem kell attól tartanod, hogy egyszer csak leomlik az az edénykompozíció, amit a szárítóban építettél.

5. Elő a gumi kesztyűkkel!

A gumikesztyűk szárazon és tisztán tartják a kezedet mosogatás közben is. Így nem kell félned az ételmaradékoktól, vagy attól, hogy túl forró a víz. Sőt, még attól is megvéd, hogy a kések megvágják a kezedet. Ráadásul nem is kerülnek sokba! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss