Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Népszerű ételkiszállító cégnél razziázott a Nébih - íme a gusztustalan üzem!

default user icon
MME
Egyadagos házhoz szállítást végző konyhaüzemben tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hatóság több mint 5 tonna alapanyag és helyben készített félkész étel forgalomba hozatalát tiltotta meg, valamint elrendelte annak megsemmisítését.

A szakemberek az ellenőrzés során 58 tétel, összesen 5533,75 kg, döntő többségében nem nyomon követhető, valamint lejárt minőségmegőrzési, illetve fogyaszthatósági idejű alapanyagot és félkész élelmiszert találtak az egység hűtőkamráiban és raktáraiban.

Ezeket a termékeket a hatóság a helyszínen azonnali hatállyal kivonta a forgalomból, a forgalomba hozatalt megtiltotta és elrendelte a megsemmisítésüket.

A fentieken kívül egyéb higiéniai hiányosságokat is megállapítottak a Nébih ellenőrei. A zöldség átvevő kapu előterében, a kapuval szemben, raklapokon, nyitott zsákokban alapanyagokat tároltak.

Az alapanyagok így közvetlen szennyeződésnek voltak kitéve. A fagyasztókamrák padozata erősen szennyezett, eltaposott zöldségdarabokkal volt tele, a beton padozata helyenként sérült, hiányos. A húsátvevő helyiségben található kézmosó nem üzemelt, mivel vízellátással nem rendelkezett.

Az ételmaradék, illetve az állati melléktermék elszállítási szerződés sem volt maradéktalanul rendben. Két vállalkozással is szerződésben állt a cég, akik felváltva szállították el az állati mellékterméket. Az egyik megbízott vállalkozás azonban erre nem rendelkezett engedéllyel, így nem volt jogosult az elszállításra.

Az érintett cég a Pannon Food Catering Vendéglátóipari Kft., amelynek tulajdonosi köre megegyezik a Teletál Kft-vel - írja az Index.hu.

Az eljárás folyamatban. Az érintett vállalkozás adatai elérhetőek a jogsértés listán. 

MICSODA VÁLTOZÁS! ÍGY ALAKUL ÁT A HAPPY MEAL MENÜ A MCDONALD’SBAN >>> 
DURVA! EZT TÉNYLEG MEGESZIK? EZEK A FÖLD LEGBIZARRABB ÉTELEI >>> 
ELKÉPESZTŐ FIZETÉSEK! KÖZZÉTETTE BÉRTÁBLÁJÁT AZ ALDI: 844 EZRET IS LEHET KERESNI >>> 
GUSZTUSTALAN! ILYEN MOCSOKBAN SÜTÖTTÉK A KENYERET EGY BUDAPESTI PÉKSÉGBEN >>> 
LEMONDOTT HÁROM MICHELIN-CSILLAGÁRÓL A SZTÁRSÉF! NEM BÍRTA A NYOMÁST >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss