5 tipp, hogy ne ázzon el a szendvics az osztálykiránduláson

Mivel az osztálykirándulások idején az anyukák nagyüzemben gyártják a szendvicseket, ezért most nekik szeretnénk segíteni, hogy tökéletes harapnivaló kerüljön a hátizsákba.

Tudjuk jól, hogy a megfelelő összetevők kiválasztása sem mindig egyszerű feladat, az igazi művészet mégis olyan szendvicset készíteni, ami még délutánra sem ázik teljesen szét. Íme néhány hasznos tanács, amivel finom és friss marad a tízórai, az ebéd vagy éppen az uzsonna.

1. Kend meg vajjal!

Lehet, hogy kissé ellentmondásosan hangzik, de az olyan kenhető alapanyagok, mint a vaj, a majonéz, a mustár vagy a pesto megakadályozzák, hogy a kenyér elázzon. Ezek a hozzávalók ugyanis hatékony bevonatot képeznek, amelyek nem engedik, hogy a hús, a sajt vagy a zöldség közvetlenül érintkezzen a zsemle felületével.

2. Szárítsd meg!

Vannak olyan szendvicsalapanyagok, amelyek garantáltan eláztatják a szendvicset: ilyen például a paradicsom vagy az uborka. Felhasználás előtt, ezekről a hozzávalókról papírtörlő segítségével itasd fel a felesleges nedvességet.

3. Itt van a legjobb helyük

Az sem mindegy, hogy hová kerülnek a szendvicsben azok a bizonyos nedves hozzávalók. Az előbb említett paradicsomot vagy uborkát érdemes a szendvics belsejébe rakni, hogy ne érintkezzenek közvetlenül a kenyérrel.

4. Legyen ropogós!

Ha extra biztosítékot szeretnél, hogy ne ázzon el a szendvics, akkor szeletelt szendvicskenyér helyett használj ropogós bagettet, kiflit vagy zsömlét.
Amennyiben csak szeletelt kenyér van otthon, akkor felhasználás előtt érdemes kicsit megpirítani. Bár így a szendvics nem marad ropogós, azonban a pirítás kiszárítja a kenyeret, ami megakadályozza, hogy a nedves hozzávalóktól túlságosan elázzon – írja a thekitchn.com.

5. Hűtsd le!

Ha a szendvics főtt vagy sült összetevőket tartalmaz, akkor hagyd őket teljesen kihűlni, és csak ezután állítsd össze a harapnivalót. A meleg hozzávalók miatt keletkező pára csak eláztatná a szendvicset, éppen ezért a szoba-hőmérsékletű alapanyagok jelentik a legjobb megoldást. 

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még: 

Ezek is érdekelhetnek

Friss