Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyedül élsz? 5 tipp, hogy kevesebb ételmaradékot kelljen kidobnod

Egy személyre főzni sokkal költségesebb és bonyolultabb. Most hoztunk néhány egyszerű trükköt, hogy minél kevesebb ételmaradék végezze a kukában!

1. Nyugodtan főzzünk többet

Egy adagot főzni nem gazdaságos, sem időben, sem pedig pénzben mérve. Viszont ha egyedül vagyunk és többet főzünk, napokig kell ennünk ugyanazt. Van, akit ez nem zavar, de többeket igen, mert hamar megunják ugyanazt az ételt. Ilyenkor jön jól a fagyasztó! Nyugodtan főzzünk meg 4-6 adagot, hagyjunk elől kettőt, a többit pedig fagyasszuk le. Nagyon jól fog jönni, amikor nincs energiánk vagy időnk főzni, mégis főtt ételre vágyunk. Csak kivesszük a fagyasztóból és megmelegítjük.

2. Legyünk kreatívak

Egy alapanyagból nem csak egyféle ételt készíthetünk. Adott például egy nagy fej saláta. Nem csak ecetes salátát készíthetünk belőle, ízletesebbé tehetjük vele az egyszerű szendvicseket, de lehet belőle leves, főzelék, stb. Így nem kell kidobni a megmaradt salátát, ráadásul egyéb finomságokat is készíthetünk belőle.

3. Nem muszáj kihagyni a nagy kiszerelést

Gyakori probléma a megapack-ek kérdése, mert sok mindenhez tényleg lényegesen olcsóbban lehet hozzájutni nagy kiszerelésben, de arra, aki egyedül él, a sok élelmiszer könnyen ráromlik. Érdemes találni valakit, aki hasonló problémákkal küzd, lehet az az anyukánk, egy barátunk, vagy a szomszéd... Sokan szívesen elfeleznék a nagy csomagokat!

4. Irány a piac

Ha mégis inkább kihagynánk a nagy kiszerelésben kapható élelmiszereket, jó ötlet lehet, ha piacra járunk. Ott az eladók készségesen segítenek - annyi húst adnak kimérve, amennyit szeretnénk, nincs bezacskózva a paradicsom, hanem darabszámra válogathatjuk, félbevágják nekünk a görögdinnyét, stb.

5. Érdemes lehet társulni

Nem csak a bevásárlás tekintetében, hanem a főzésnél is érdemes lehet társulni olyan ismerősökkel, akik szintén egyedül vannak és az ízlésünk is hasonló. Megbeszélhetjük, hogy például hétfőn mi főzünk, kedden pedig ő. Így a költségeket, a munkát és az alapanyagokat is megoszthatjuk.

MARADÉKMENTÉS: 4 ISTENI RECEPT, AMI SZIKKADT PÉKSÜTIVEL A LEGJOBB!>>> 

ÍGY HASZNOSÍTSD A MARADÉK TOJÁSFEHÉRJÉT ÉS –SÁRGÁJÁT>>> 

ÍGY LESZ A MARADÉK KENYÉRBŐL CSÚCSKAJA: SONKÁS-SZALÁMIS KENYÉRPIZZA>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss