Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 tipp, hogy jól induljon a napod!

Ha energikus és vidám napot kívánsz magadnak, akkor kezdd a reggelt apró tippjeinkkel!
1. Reggelizz!

Eddig gyakran kihagytad a nap első étkezését különböző kifogásokra hivatkozva? Anélkül pedig nehezbben kezdi a napot a szervezeted. Segítünk megtalálni a legjobb napindító fogást számodra, hogy az energiád délig kitartson. Reggelire: omlett, müzli, joghurt vagy szendvics? Ha tudatosan alakítod a nap legfontosabb étkezését, sokat tehet az egészségedér, vitalitásodért is.

2. Ha nincs étvágyad reggel...

Sokan vannak, akik korán reggel rá sem tudnak nézni az ételre – emiatt aztán később garantáltan farkaséhesek lesznek. Próbálj meg legalább egy kis folyadékot, például 1 pohár tejes gyümölcs-turmixot legyűrni!

3. Jöjjön a tízórai!

Ha tíz órakor már farkaséhes vagy, akkor abban a reggelire elfogyasztott kevés protein a hibás. A magas cukortartalmú kukoricapehely vagy croissant helyett válassz inkább a tojásrántottát vagy egy tálka sovány túrót 1 db banánnal. Egyébként nincs abban semmi különös, hogy délelőtt megéhezel – ilyenkor kapj be némi friss idénygyümölcsöt!

4. Ha nincs időd az evésre...

Ha otthon semmiképpen sem tudsz időt szakítani a reggelire, előző este készíts magának müzlikeveréket vagy egy sonkás-zöldséges szendvicset, amit másnap be tudsz vinni munkahelyede. A lényeg, hogy ne vegyél útközben kétes minőségű péksüteményt!

5. Fogyni szeretnél? Reggelizz sokat!

Egy átlagos felnőtt nagyjából 350-400 kcal-t vehet magához reggelire, ha fogyni szeretne. A legjobb a fehérje és a telítetlen zsiradék optimális keveréke reggelire: a felmérések szerint azok a nők, akik reggelire 2 tojásból készült zöld­séges rántottát ettek, 65%-kal több súlyt veszítettek, mint akik kenyeret fogyasztottak.

Ezek is érdekelhetnek

Friss