1. Felejtsd el az őrölt kávét!
Ha jót akarsz, akkor nem az őrölt kávét vásárolod meg: a frissen őrölt kávébabokból erősebb aromát kapsz, amelynek intenzitása kétszer olyan hosszú ideig kitart, mint őrölt változaté. Persze, így egy olyan kávéfőzőre is szükséged lesz, amielőbb megőrli a szemeket, de hidd el: megéri a befektetés!
KÁVÉIMÁDÓ VAGY? 5 TÉNY A KEDVENCEDRŐL, AMI TÉGED IS MEGLEPHET >>>
2. Kis adagokban vásárold!
A rendesen tárolt kávébabok nem romlanak meg, de ahogy öregszenek, úgy veszítenek az ízükből, így, ha kisebb adagokat vásárolsz, azzal elkerülheted a minőségromlást. A kinyitott csomagot két hét alatt el kell fogyasztani, mert utána élvezhetetlenné válik.
3. Tartsd melegen a bögrét!
Ez a kis trükk hozzájárul ahhoz, hogy hosszabban élvezhesd a forró kávét. Ezért tartják az olasz kávézókban a cappuccino gép fölött a csészéket.
4. Ízesítsd!
Egy kis vanília, fahéj vagy aszalt gyümölcs - tedd nyugodtan a szűrőbe, mielőtt lefőznéd a kávét. Így saját ízesítésű, egyedi kávét kapsz! Kísérletezz bátran!
5. Használd fel a maradékot
Ha túl sokat főztél le, és nem tudod mindet meginni, öntsd bele egy jégkockatartóba, hogy később ezzel ízesítsd a jegeskávéd. Így nem fogod felvizezni az egyszerű jéggel.