Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 tipp a tavaszi fáradtság ellen

Télen kissé legyengül a szervezetünk, megcsappannak a vitamin tartalékaink, ami fáradékonyságot okozhat. Ez egy természetes folyamat. Ráadásul a most kialakult helyzet, a sok otthonülés, a bezártság sem kedvez az energiaszintünknek. Most hoztunk néhány tippet, hogy csökkenteni tudjuk a tavaszi fáradtságot!

1. Ügyeljünk a megfelelő táplálkozásra

Ha szeretjük a kávét, hajlamosak lehetünk egyből segítségül hívni, amikor jelentkezik a fáradtság, és többet fogyasztani belőle a kelleténél, de ez nem jó ötlet. Érdemes lenne inkább minél több frissen facsart gyümölcslevet, smoothie-kat, zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani! Kerüljük a nehéz ételeket is, mert ezek megemésztéséhez sok energiára van szüksége a szervezetnek. Ügyeljünk a legfontosabb vitaminok és ásványi anyagok, például az E-, C-vitamin és béta-karotin, a cink vagy a vas pótlására. Kiváló vitaminforrások többek között a növényi olajok, gabonafélék csírája, hús, máj, tojás és a zöld növények.

2. Fokozottan figyeljünk a megfelelő folyadékfogyasztásra

A táplálkozás mellett a megfelelő folyadékfogyasztásra is kiemelten ügyeljünk, és ezalatt a vizet értjük, nem pedig a cukros üdítőitalokat. A víz ugyanis nem csak hidratál, de segíti a megfelelő véráramlást. Ha pedig már a víznél tartunk, akkor nem csak a megfelelő hidratálással, de a rendszeres hideg-meleg váltózuhannyal is felfrissíthetjük magunkat. A bőrünknek és a szervezetünknek is jót fog tenni!

3. Ne aludjuk túl magunkat

Aki megteheti, annak nagy lehet a kísértés, hogy ebben az időszakban rengeteget aludjon, de ez nem jó ötlet, mert sajnos éppen az ellenkező hatást lehet elérni vele - ha felborul a bioritmusunk, csak még fáradtabbnak fogjuk érezni magunkat.

4. Engedjük be a friss levegőt

A friss levegő rengeteget segít a fáradtság leküzdésében. Ha van kertünk vagy teraszunk mindenképpen használjuk ki és töltsünk sok időt a szabadban. Ha nincs, akkor viszont kiemelten figyeljünk a szellőztetésre, segíteni fog felfrissíteni a lakást és minket is. 

5. Újuljunk meg

A tavasz a megújulás időszaka, amire nekünk is szükségünk van, még akkor is, ha éppen nem a legoptimálisabbak akörülmények. Megújulni sokféleképpen lehet - például arcpakolással és habfürdővel, gardróbrendezéssel, egy érdekes könyv elolvasásával. Szükségünk van ezekre, hogy jobb legyen a kedvünk és ezáltal az energiaszintünk is.

TAVASZI NAGYTAKARÍTÁSRA A TESTÜNKNEK IS SZÜKSÉGE VAN - ÍGY KEZDJ HOZZÁ!>>> 

7 SZUPERÉTEL TAVASZRA, AMI MÉREGTELENÍT>>> 

7 MELENGETŐ ZÖLDSÉGLEVES, HA TAVASSZAL LEHŰL AZ IDŐ>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss