Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 tanács, amit minden kezdő inzulinrezisztenciában érintettnek érdemes megfogadnia

default user icon
MME
Mit jelent pontosan az életünkre, az életmódunkra tekintetve az, ha Inzulinrezisztenciát diagnosztizálnak nálunk? Mit kezdjünk a kezdeti sokkal? Mire érdemes figyelni? Kitől kérhetünk segítséget? Olvassátok el Tárczy Virág dietetikus (aki maga is inzulinrezisztens) tanácsait!

Első tanács: NE pánikolj!

Az inzulinrezisztenciát sokszor nevezik a cukorbetegség előszobájának, ez egy megelőző állapot, melyet nagyon jól és hatásosan lehet kezelni. Személyre szabott terápiával, életmódváltással és étrendi változtatásokkal az IR állapot nagymértékben javítható. Ne pánikolj, hanem olvass, kérdezz és merj segítséget kérni! Az inzulinrezisztenciával foglalkozni kell, annak hiányában akár komoly tüneteket is produkálhat a betegség, majd ezt követően valóban el lehet jutni egy kettes típusú cukorbetegségig.

MÁSODIK TANÁCS: PRÓBÁLD A POZITÍV OLDALÁT NÉZNI!


Most hogy kiderült az inzulinrezisztenciád, már célirányosan tudsz vele foglalkozni. Ha eddig tüneteid voltak, itt a lehetőség, hogy a végre tudatosan, szakemberek segítségével elkezdd a kezelését.

HARMADIK TANÁCS: Kérj segítséget!

Keress fel egy endokrinológust, aki a tüneteid, anamnézised és laborleleteid ill. esetleg egyéb vizsgálati eredmények alapján elkezdheti a kezelésedet. Az orvos mellett keress dietetikust is, aki segít neked beállítani a személyre szabott diétádat!

negyedik tanács: AMÍG ELJUTSZ SZAKEMBERHEZ, EZT TEDD:

Kezdd el csökkenteni, elhagyni a cukrot és a mézet. Kezdj el megismerkedni az élelmiszereken található címkékkel és vezess étkezési naplót. Ha jelenleg nem sportolsz, akkor kezdd el feltérképezni a lehetőségeidet.

ÖTÖDIK TANÁCS: : MEGTERVEZETT DIÉTA

Szakszerűen összeállított diétára lesz majd szükséged, melybe ne ugorj fejest, szép lassan építsd majd fel. Valóban meg kell tanulnod kicsit másként főzni, meg kell ismerkedned új élelmiszerekkel és új konyhatechnológiai eljárásokkal. Nem feltétlen kell teljesen külön főznöd innentől magadnak és a családnak. A jó hír, hogy az IR-eseknek megfelelő élelmiszerek és ételek teljesen megfelelnek az egészséges embereknek is.

További lényeges információk az Inzulinrezisztenciáról, az Intima.hu oldalon!

MÁR EGY KIS POCAK IS UTALHAT INZULINREZISZTENCIÁRA ?!

KERESD FEL A MINDMEGETTE DIÉTA ROVATÁT IS! 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss