Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 szuperegészséges reggeli

A gyerekeknek és a felnőtteknek is nagy szükségük van az agyműködést serkentő reggelire, hogy jól bírják a hétköznapokat.

A Nutribullettel elkészíthető tápláló vitaminbombák ízletes és meglepően gyors megoldást jelentenek, így nem kell többé azon aggódnia, hogy még reggelizni is legyen idő a nagy rohanásban.

Az egyenletesen felhasználható energiát nyújtó és tápláló turmixok nemcsak változatosak, de finomak is. Ezekhez pedig a mindent 100%-ig krémesre turmixoló Nutribulletet ajánljuk, melynek kizárólagos hazai forgalmazója a Delimano.

Íme 5 szuper egészséges hozzávaló a reggeli vitaminbombákhoz:

1. Áfonya

Ezek a helyes sötétlila bogyók igen sok antioxidánst tartalmaznak, és hatékonyan segítik az agy működését. Bizonyított tény, hogy ez a szuper gyümölcs javíthatja a memóriát, és védelmezi az immunrendszert. A többi bogyós gyümölcshöz hasonlóan az áfonya is az alacsony glikémiás indexű (GI) élelmiszerek csoportjába tartozik. A magas rosttartalomnak és az alacsony GI-nek köszönhetően az áfonyában található cukor lassan kerül a véráramba, és folyamatos energiaellátást biztosít.

Avokádóbomba áfonyával >>

2. Dió

A diófélék – mint például a dió, mandula, pisztácia – gazdagok Omega-3 zsírsavban, melyről bebizonyították, hogy gyulladáscsökkentő hatása mellett az agyműködést is serkenti. A diófélékben található egészséges zsírsavak segítenek a vitaminok felszívódásában, és fehérjéje "vérré válva" gondoskodik az ebédidőig tartó telítettségről.

Mennyei kendermagos bomba >>

3. Spenót

A céklás bogyóbomba C-vitaminja segíti a spenótban található vas felszívódását. A vas fokozza az oxigén egyenletes eloszlását a testben, serkenti az agyműködést, élénkíti az immunrendszert, és energiával tölt fel. A spenót nagyszerű csonterősítő, és kiváló forrása a K-vitaminnak (egy csésze nyers spenót a napi szükséglet 200%-át tartalmazza).

4. Zabpehely

A zab csökkenti a koleszterinszintet, lassítja a cukor véráramba kerülését. Ezzel megakadályozza az energiaszint drasztikus hullámzását, így elősegíti az éberséget és a koncentrációt. Válasszon gluténmentes változatot, hogy a gluténallergia okozta gyulladást megelőzze.

Zabpelyhes eperbomba >>

5. Mandulatej (vagy más tejtermék-helyettesítő)

A manapság egyre gyakoribb allergiák és tejcukor-érzékenység miatt tanácsos csonterősítő kalciummal dúsított tejtermék-helyettesítőket használni. Szerencsére sokféle termék közül válogathatunk, némelyik a tehéntejnél is több kalciumot tartalmaznak. A mandula-, rizs-, bio szója-, zab-, lenmag- és kendermagtej csak néhány a boltokban könnyen beszerezhető lehetőségek közül. Ezek ráadásul krémesebbé teszik a turmixokat, amit a gyerekek is imádni fognak.

Csokis-mandulás bogyóbomba >>

Ha más receptet is szeretne kipróbálni, a Delimano weboldalán rengeteg finom és egészséges vitamonbombát talál. Szeretné megtudni, miért jobb a Nutribullet a hagyományos turmixgépeknél, és miért használja a mindennapokban Kate Middleton, Ellie Goulding, Serena Williams mellett több, mint 14 millió elégedett vásárló?

Kattintson, és tudjon meg többet >>

(Forrás: nutriliving.com)

Ezek is érdekelhetnek

Friss