Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 szuper tipp, hogy lerövidítsd a főzési időt

default user icon
MME
Biztos veled is előfordult már, hogy nagyon kevés volt az időd a főzésre és azt kívántad, bárcsak lenne egy időnyerőd. Varázseszközzel nem szolgálhatunk, de hoztunk néhány tippet, amivel felgyorsíthatod a konyhai műveleteket. Egyszerűek, mint az egyszeregy és értékes perceket spórolhatsz velük.

1. Kezd a forralással!

Néha igazából nem is az tart sokáig, amíg megfő az étel, hanem, amíg felforr a víz. Éppen ezért érdemes az első lépések közé sorolni a vízforralást, amíg ez megtörténik, előkészítheted a hozzávalókat. Így máris nyersz egy csomó időt!

2. Vágd össze!

A nagyobb darabok lassabban főnek meg. Így, ha sietsz, érdemes szeletekben gondolkodni. Például, ha a csirkemellet felszeleteled főzés előtt, sokkal hamarabb kész lesz. A szeleteléssel töltött idő többszörösét nyered vissza

3. Duplázd meg!

Néhány ételt, amit úgyis egyszerre fogyasztasz majd, együtt is megfőzhetsz. Dupla haszon, mert így nem csak időt spórolsz, de mosogatnod is kevesebbet kell. Ha például babot készítesz vagy zöldséget párolsz, nyugodtan rárakhatod a halat vagy a csirkehúst mielőtt lefeded. Így egyszerre készül el a köret és a feltét.

4. Szeleteld egyszerre!

Ha több mindent fel kell vágnod az adott étel elkészítéséhez, ne külön-külön csináld! Ha nagyjából felvágod a dolgokat, majd egyszerre aprítod őket össze néhány mozdulattal, sokkal gyorsabb lesz. Ha zöldségekről van szó érdemes őket együtt is megmosni még a vágás előtt, egy nagy szűrőben.

5. Olvaszd meg!

A vajjal úgy tudsz gyorsan bánni, ha előtte hagyod egy kicsit kiolvadni. De mi van akkor, ha elfelejtetted kivenni a hűtőből és extra gyorsan kellene megkenned egy csomó szendvicset? Van megoldás, rakd be a mikroba pár másodpercre és azonnal jól kenhetővé válik!

8 ÁLTALÁNOS HIBA, AMIT ELKÖVETÜNK SÜTÉSNÉL, FŐZÉSNÉL!>>> 

6 TIPP, HOGY FŐZÉS KÖZBEN ELKERÜLD A KONYHAI KÁOSZT>>> 

10 ENNIVALÓ FINOMSÁG, AMIVEL KÖNNYEBBÉ TEHETED A SÜTÉS-FŐZÉST!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss