hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 szuper tipp alufóliával

Te is láttál már a mosógépben összegyúrt alufólia galacsint? Most megtudhatod, miért rakták oda, ahogy azt is, mennyi mindenre használható ez az egyszerű eszköz.

Sütőforma helyett

Sütit sütnél, de nincs kéznél sütőforma vagy valami különlegességet preferálnál? Nem kell drága pénzért formát venned. Hajtogasd meg alufóliából, tedd egy tepsibe, és már öntheted is bele a tésztát, majd mehet a sütőbe.

Sőt akár a muffinjaidat is különlegesre formázhatod, az alufólia segítségével. Gyúrj belőle egy kis golyót, és sütés előtt helyezd a muffin papír és a muffin sütő kör közé. Így szívalakban sülnek majd ki a finomságok.

Foltok ellen

Akinek kisgyereke van, az bizony tudja, hogy mennyire veszélyes dolog fagyizni menni. Ugyanis több jut az édességből a gyerek ruhájára és mindenhova máshova is, mint amennyit valójában elfogyaszt. Ezt megelőzendően nagyon jól jöhet, ha viszel magaddal egy kis alufóliát és körbetekered vele a tölcsért. Hálás leszel magadnak!

Fényezéshez

Az alufólia képes visszaadni az ezüstjeid régi fényét. Csak annyit kell hozzá tenned, hogy egy vízzel teli edény aljára raksz némi alufóliát, majd vizet öntesz bele és beáztatod az ezüstöket. Egy kis szódabikarbónát is tehetsz bele, hogy fokozd a hatást.

A rázás elkerülésére

Ismered azt az érzést, amikor ráz a ruhád? Ez az elektrosztatikus töltés miatt van, amit egy gombóccá gyúrt alufóliával egyszerűen csökethetsz, ha a mosógépbe teszed.

Odaégett szennyeződés ellen

A sütőtakarítás bizony utálatos dolog. Az alufóliával ezt is megkönnyítheted, ha beteríted vele a rácsot. Nincs több odaégett makacs szennyeződés, amit sikálnod kell, csak kidobod a fóliát és kész.

Ha az edényeiden vagy a lábosaidon vannak makacs szennyeződések, sokkal könnyebben lesikálhatod őket egy alufólia galacsinnal, mint a szivaccsal.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss