Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 szuper konyhai trükk citrommal, ami megkönnyíti az életed!

default user icon
MME
A citrom nem csak finom, de egészséges is, tele van C-vitaminnal. Ezek mellett pedig rengeteg konyhai problémát egyszerűen és olcsón meg lehet vele oldani. Hogy mik ezek? Máris mutatjuk!

Le a vízkővel!

A citromsav remek vízkőoldó, éppen ezért a legtöbb takarítószerben is megtalálható. De minek megvenni a drága szereket, amikor maga a citrom is a rendelkezésedre áll? Csak vágd félbe a citromot, jól nyomd rá a vízköves felületre és dörzsöld át vele kinyomva a citrom levét. Ezután töröld át egy ronggyal és máris csillogó lesz.

Ragyogjon az üveg!

A citrom leve kiválóan helyettesíti a bolti üvegtisztítót is. Csak facsarj egy tálba néhány citromot, adj hozzá vizet. Mártsd bele a rongyot és már tisztíthatod is az ablaküvegeket és a tükröket. Nem csak tiszták, de finom citromillatúak is lesznek. Pénzt is spórolsz és a környezetet is kíméled, ha nem veszel drága, mesterségesen előállított műanyagflakonos tisztítószereket a boltban.

Elég a bűzből!

A finom ételek illatosak, viszont ha ez a sok illat összekeveredik a hűtőben az már sokkal inkább szagnak tekinthető. Erre is van bolti megoldás, lehet kapni különböző mesterséges szagtalanítókat, de citrommal ezt is egyszerűbb megoldani. Akár citromdarabkákat teszel a hűtőszekrénybe, akár egy vattát itatsz át a citrom levével és azt teszed az egyik polcra az eredmény ugyanaz lesz: eltűnik a szag, a citrom ugyanis beszívja.

Vége a hagymaszagnak!

Biztosan neked is ismerős, hogy miután hagymát vagy fokhagymát szeletelsz, még hosszú órákig érzed a szagát a kezeden. Hiába mosod meg kétszázhuszonötször szappannal, nem segít. A citrom viszont igen! Dörzsöld át vele a kezed és volt nincs hagymaszag.

A citrom egy kis szódabikarbónával vegyítve a vágódeszka és egyéb konyhai eszközök tisztításában és szagtalanításában is jó szolgálatot tehet.

Nincs több bebarnulás!

Ha gyümölcssalátát készítesz, vagy összevágod az almát uzsonnára a gyerekeknek, nagyon gusztán néz ki, de sajnos csak addig, amíg be nem barnul a gyümölcs és ez sajnos hamar bekövetkezik. A citrom levével viszont ezt is könnyedén megelőzheted. Ha van egy már nem hasznát szórófejes flakonod, csak annyi a dolgod, hogy lecsavard a helyéről és a csövét bevezesd egy félbevágott citromba. Ezután könnyedén befújhatod vele a gyümölcsöket, hogy ne barnuljanak meg.

5 KÖRNYEZETBARÁT, FILLÉRES TRÜKK, AMITŐL RAGYOG A KONYHA! >>> 

3 SZUPERHATÉKONY HÁZI TISZTÍTÓSZER FILLÉREKBŐL - VIDEÓ! >>> 

A 9 LEGJOBB ÉS LEGOLCSÓBB TERMÉSZETES TISZTÍTÓSZER >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss