Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 szuper kekszkiszúró meglepő dolgokból

default user icon
MME
Kekszsütéskor is szárnyalhat a fantáziánk, hála a sokféle formának, kiszúrónak. Ha még nem szereztél be néhány nagyon menő darabot, nézz körül a konyhában, és használd azt, amit találsz. Íme, a mi tippjeink!

Üvegpohár

Biztosan tele van a konyhaszekrényed különböző méretű poharakkal. Válassz egy tetszőleges méretűt, fordítsd meg, lisztezd be a szélét és máris kész a kiszúró! Fontos, hogy a lisztezés ne maradjon ki, mert különben a tészta könnyen beleragadhat a pohárba. Egyszerűbb lesz a dolgod, ha vékony üvegpohárral dolgozol, mert az könnyebben vágja el a tésztát.

üres Konzervdoboz, kupak

Üres gyümölcskonzerv-doboz, esetleg egy nagyobb szájú üveg kupakja? Ha a méret és a forma megfelel, máris formázhatod a kekszeket! A dobozzal lesz előtte egy kis dolgod: távolítsd el mindkét végét (így nem kell aggódnod, hogy a tészta beleragad), majd mosogatószeres szivaccsal mosd ki az üres hengert. Öblítsd el, töröld szárazra és a kekszkiszúró készen is áll a használatra. Ugyan ezzel a módszerrel könnyebben deformálódik a tészta, de ez nem probléma, hiszen egyszerűen visszahajlítgathatod, mikor a tepsibe teszed.

Pogácsaszaggató

Jó, nem olyan modern, mint a műanyag vagy szilikon kekszkiszúrók és minta sem lesz a tetején, de ha megvan a nagyitól örökölt pogácsaszaggató, akkor nincs nehéz dolgod.

Kés

Ha nem találsz semmit a fenti dolgok közül, vegyél elő egy kést, és vágd fel tetszőleges alakúra a tésztát. Ez egy jó lehetőség, hogy kiéld a kreativitásod: vághatsz mindenféle formát, alakzatot. És ami a legszuperebb: nem lesz maradék tészta!

Pizzavágó

A kinyújtott tésztából tetszőleges formájú kekszeket vághatsz: például négyzeteket, rombuszokat, háromszögeket. Pizzavágóval azért jó dolgozni, mert biztonságban tudhatod az ujjaid (a késsel előfordul, hogy a nagy munkában baleset ér).

Ajánljuk még:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss