Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 szuper helyettesítő, ha nincs otthon piros kaliforniai paprika

default user icon
MME
Mélyzöld, napsárga, narancssárga, tűzvörös – mind ugyanaz a paprika, csak más az érettségi állapota. A kaliforniai paprikát nemcsak gyönyörű színe miatt kedveljük, ízvilága is különleges. A piros, édeskés ízű változatot – ami tulajdonképpen az érett paprika – számos receptben használjuk. Mit tegyünk, ha nem kaptunk a boltban, vagy ha elfelejtettük a kosarunkba tenni?

A piros kaliforniai paprika kedvelt összetevője salátáknak, tejszínes és mustáros szószoknak, de sokan ebből készítik a töltött paprikát is. A chili paprikák családjába tartozó zöldség sülve is finom. Frissességét sokáig megőrzi a hűtőszekrény zöldséges fiókjában tárolva. Ugyan íze jellegzetes, mégsem kell kétségbe esni, ha helyettesíteni kell.

Cukkini

A cukkini az egyik legjobb helyettesítője a kaliforniai paprikának. Íze és a kinézete is teljesen más, mégis nagyon jól illik szinte minden olyan ételhez, amelybe az eredeti recept kaliforniai paprikát ír. A cukkininek megvan az a képessége, hogy kihozza, erősíti más összetevők ízét, miközben édessé teszi az ételt. Azzal viszont számoljunk, hogy a végeredmény színe nem pirosas, hanem zöld lesz.

Brokkoli

A kaliforniai paprikát könnyű túlfőzni. Ha brokkolival helyettesítjük, ez a veszély nem fenyeget, ugyanis ez a zöldség sokkal jobban bírja a sütést és a főzést is. Ne lepődjünk meg: az étel picit keserűbb lesz, hiányozni fog a paprika édeskés íze.

Hagyma

A hagyma minden konyhában megtalálható és remekül helyettesíti a piros kaliforniai paprikát. Sütés közben elveszti jellegzetes, keserű ízét, ráadásul a paprika roppanós állagát is nagyszerűen hozza. Több fajta hagyma van, nézzük, melyiket mikor használhatjuk paprika helyettesítésére:

Gyöngyhagyma: köretként is használható, de szószokhoz is adhatjuk.
Lila hagyma: salátákba, szószokba ajánljuk.
Mogyoróhagyma: ropogós és édes, leginkább olyan ételekbe tehetjük, ahol az íz mellett az állag is fontos.
Sárga hagyma: akkor használjuk, ha az elkészíteni kívánt étel hosszú főzési időt igényel.
Édes hagyma: tökéletes, ha nincs szükség erős ízekre.
Fehér hagyma: nyersen a legfinomabb, például salátákban.

Kápia

Kézenfekvő, hogy ha nincs otthon piros kaliforniai paprika, akkor körülnézünk, milyen paprika lapul a hűtőszekrényben. A hosszúkás, piros színű kápia az elmúlt években egyre népszerűbb, nem véletlenül: tökéletesen alkalmas grillezésre, szendvicsekhez, salátákhoz, és persze nagyon finom  ajvár is készülhet belőle. Jól bírja a magas hőfokot. A piros kaliforniai paprikát nagyon jól helyettesíti: készíthető belőle saláta, szendvicskrém és töltött paprika is.

Anaheim paprika

Az anaheim paprika ízvilága nagyon hasonló a piros kaliforniai paprikáéhoz: a keserű és édes íz kombinációja a kész ételt enyhén csípőssé, füstössé teszi. Mivel ez is vastag falú, üreges paprika, töltött ételek készítésére is használható.

Ajánljuk még:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss