Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 szokás, ami miatt könnyebben elkaphatod a koronavírust

default user icon
MME
Ha a következő apróságokra odafigyelsz, jóval nagyobb esélyed van arra, hogy elkerüld a betegségeket - nem csak a most tomboló koronavírust, hanem a megfázást és az influenzát is.

 1. Nem mosod meg a kezed

Az egészségügyi szakemberek szerint a legfontosabb a gyakori és alapos kézmosás. Mindenképp moss kezet, mielőtt ennél, miután használtad a mellékhelyiséget, a tömegközlekedési eszközöket vagy miután bármilyen nyilvános helyen jártál.

2. Nem mosod elég hosszú ideig a kezed

A tanulmányok azt mutatják, hogy a legtöbben nem mossuk elég ideig a kezünket ahhoz, hogy eltűnjenek róla a betegségeket okozó baktériumok. A szakértők azt javasolják, hogy öblítés előtt minimum 20 másodpercig mosd a kezed szapannal. Ha nincs a közeledben mosdó, akkor pedig legalább 60%-os alkoholtartalmú kézfertőtlenítővel mosd át a kezed, és addig dörzsöld, amíg a folyadék teljesen fel nem szívódik a bőrödről.

3. Nem mosod elég gyakran a törölközőidet

Ne hagyd, hogy a törölközőid nedvesen lógjanak, hiszen a bacik a nyirkos és meleg környezetben azonnal elkezdenek szaporodni. A szakértők szerint 2 nap használat után érdemes kimosni őket forró vízben. 

4. A nyilvános mosdóban a kézszárítót használod

A kutatások azt mutatják, hogy a légszárítók kiszívják a bacikat a mosdó levegőjéből, és visszafújják azokat a kezünkre. Szóval ha lehetséges, válaszd inkább a papírtölőt!

5. Megérinted az arcodat

A T zóna - vagyis a szem, az orr és száj - megérintése a betegségek terjedésének elsődleges forrása. Egy tanulmány szerint átlagosan 23x érintjük meg az arcunkat óránként. Ez a vírusoknak pontosan 23 lehetőséget ad arra (óránként!), hogy megfertőzzenek minket. Nem hangzik valami jól, ugye?

A 7 LEGSZENNYEZETTEBB TÁRGY, AMIT MINDEN NAP MEGÉRINTESZ>>> 

12 IMMUNERŐSÍTŐ ÉTEL, AMIVEL ELŰZHETED A VÍRUSOKAT!>>> 

10 BETEGSÉG, AMIT EGY CSÓKTÓL IS ELKAPHATSZ>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss