Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 szenzációs ropogós rágcsa

default user icon
MME
Fűszeresek, finomak és 100%-ban természetesek – készítsd el bármelyiket vagy akár mindet a hétvégi partira, a kedvencedet pedig arra az esetre, ha bekuckózol mozizni vagy szurkolni a tévé elé!

Meríts ihletet receptjeinkből és próbálj ki más zöldségeket is, pl. édesburgonyát vagy céklát. A szeletelés pepecselős, de a sütés már gyerekjáték, a rafinált fűszerezés pedig tág teret enged a fantáziádnak. Még tökéletesebb lesz a ropogós élvezet, ha a chipseket mártogatósba tunkolod. Jó ropogtatást!

Tárkonyos cukkinichips

Gyalulj le 70 dkg cukkinit 2 mm vastag szeletekre, és blansírozd forrásban levő sós vízben 10 másodpercig. Szűrőkanállal emeld ki, hűtsd le jéghideg vízben, majd itasd le róla a nedvességet konyhai papírtörlővel.

Fritőzben vagy lábosban hevíts fel 1,5 l napraforgó- vagy repceolajat 200 fokra. Dobd bele a cukkinit, szűrőlapáttal állandóan mozgatva süsd aranybarnára kb. 4 perc alatt, majd csepegtesd le konyhai papírtörlőn.

Közben apríts finomra 1 ek tárkonylevelet, szórd meg 1 tk durva szemű tengeri sóval, dörzsöld szét jól egy széles késpengével, és adj hozzá 1 csipet finom szemcséjű kristálycukrot. Végül forgasd össze a chipsszel.

Fokhagymás paradicsomchips

Melegítsd elő a sütőt légkeveréssel 130 fokra vagy alsó-felső fűtéssel 150 fokra, és takarj le sütőpapírral két tepsit.

Szeletelj fel 60 dkg húsos paradicsomot 5 mm vastagon, és nyomkodd ki a levüket konyhai papírtörlővel. Oszd el a szeleteket a tepsikben, és szárítsd egyszerre a sütő alsó, illetve felső sínjén kb. 2 óra hosszat.

Fritőzben vagy lábosban hevíts fel 1,5 l napraforgó- vagy repceolajat 200 fokra, és dobd bele adagonként a sütőpapírról óvatosan leválasztott paradicsomszeleteket. Szűrőlapáttal állandóan mozgatva süsd barnára kb. 5 perc alatt, majd csepegtesd le konyhai papírtörlőn.

Közben apríts finomra egy gerezd fokhagymát, szórd meg 1 tk durva szemű tengeri sóval, és dörzsöld szét jól egy széles késpengével. Végül forgasd össze a chipsszel.

Bazsalikomos zellerchips

Gyalulj le vagy szeletelj fel 50 dkg zellergumót kb. 1 mm vastagon, és blansírozd forrásban levő sós vízben 10 másodpercig. Hűtsd le hideg vízben, majd itasd le róla a nedvességet konyharuhával.

Fritőzben vagy lábosban forrósíts fel 1,5 l napraforgó- vagy repceolajat 200 fokra. Dobd bele a zellerszeleteket, szűrőlapáttal állandóan mozgatva süsd aranybarnára kb. 3 perc alatt, majd csepegtesd le konyhai papírtörlőn.

Közben apríts finomra 1 ek bazsalikomlevelet, szórd meg 1 tk durva szemű tengeri sóval, dörzsöld szét jól egy széles késpengével, és ízesítsd egy csipet finom szemcséjű kristálycukorral. Végül forgasd össze a chipsszel.

Narancsos-köményes sárgarépachips

Gyalulj le vagy vágj fel 60 dkg sárgarépát hosszában 2 mm vastag szeletekre. Blansírozd forrásban levő sós vízben 30 másodpercig, majd itasd le róla a nedvességet konyharuhával.

Fritőzben vagy lábosban forrósíts fel 1,5 l napraforgó- vagy repceolajat 200 fokra. Dobd bele a sárgarépát, szűrőlapáttal állandóan mozgatva süsd aranybarnára kb. 5 perc alatt, majd csepegtesd le konyhai papírtörlőn.

Közben mozsárban törj össze 1 tk édesköménymagot 1 tk tengeri sóval együtt. Adj hozzá 1 ek reszelt narancshéjat, és dörzsöld szét jól egy széles késpengével. Végül forgasd össze a chipsszel.

Paprikás burgonyachips

Gyalulj le vagy vágj fel 60 dkg burgonyát kb. 1 mm vastag szeletekre. Bő hideg vízben áztasd ki belőle a keményítőt, majd itasd le róla a nedvességet konyharuhával.

Fritőzben vagy lábosban forrósíts fel 1,5 l napraforgó- vagy repceolajat 200 fokra. Dobd bele adagonként a burgonyát, szűrőlapáttal állandóan mozgatva süsd ropogós aranybarnára kb. 3 perc alatt, majd csepegtesd le konyhai papírtörlőn.

Közben keverj össze 1 tk édes-nemes pirospaprikát 1 csipet Cayenne-borssal, 1 tk finom szemű tengeri sóval és 1 csipet finom szemcséjű kristálycukorral. Végül forgasd össze a chipsszel.

MÁRTOGATÓSOK, SZÓSZOK, KRÉMEK, PESTÓK >>>

Chipses receptek >>>

5 SZUPEREGÉSZSÉGES HÁZI NASS, AMI NEM HÍZLAL! >>> 

Ezek is érdekelhetnek