Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 steampunk hely itthon és a határon túl

5 valóban fantasztikus hely itthon és a határon túl: kávézók és pubok, amelyek elrepítenek a fantasy és a sci-fi világába. Ha szereted Verne Gyulát, a jó sört és a koktélokat, itt a helyed.

Krak’n Town

Megnyílt Budapest első steampunk kocsmája! A hely stílusa egy sci-fibe illő posztapokaliptikus világba repít, és azt az érzést kelti, hogy a jövőben létezve csöppensz vissza a múltba. A Krak’n Town konyhája az angol tradíció és a modern gasztronómia fúziójával kecsegtet, de az állandó étlapon klasszikus angol reggeli is szerepel. A változó bisztrókínálatot az üzleten belül elhelyezett táblákon tüntetik fel, és arról is naprakészen tájékoztatnak, hogy éppen mit készített a séf az általa felkutatott minőségi steakhúsból. A sörkorcsolyákhoz válogatott hazai kraft söröket rendelhetsz.

A steampunk egy kortárs művészeti irányzat, amelynek gyökerei H. G. Wells és Jules Verne munkásságáig nyúlnak vissza. A 80-as évek Angliájából indult stílussal filmek, színdarabok és zenekarok díszletein, szerepjátékokban és képregényekben is találkozhatsz.

Részletek >>> 

Sörárium – interaktív sörmúzeum és látványsöröző

A szolnoki Városháza pincéjének boltívei alatt márkafüggetlen megközelítésben mutatják be a folyékony kenyér hatezer éves történetét. A helyiségeket steampunk stílusban rendezték be, és a legmodernebb digitális eszközökkel látták el. Viheted az egész családot, mert a kicsiket a játszószobában foglalkoztatják, amíg a nagyok bejárják a kiállítást. A sörfőzés fortélyainak megismerése után a Sörárium manufaktúrájában készült kézműves söröket kóstolhatsz.

Nézz körül virtuálisan az étteremben itt >>>

Steampunk Prague

A prágai óvárosban működő dinner restaurant, music club & bar jól bejáratott bulizós hely, külföldiek is szép számban látogatják. A Verne-regényeket idézően illusztrált étlapon ennek megfelelően jobbára a nemzetközi konyha megszokott fogásai szerepelnek – szóval, ne itt akarj knédlit enni. Az itallap terjedelmes, de a sörkínálat kifejezetten szegény. Mindent összevetve, a látvány miatt érdemes bekukkantani, és a koktélokban sem fogsz csalódni.

Részletek >>>  




3D-ben itt nézheted meg a helyet >>>

Bardziej Gastrobar – Coctail & Tapas

Varsóban egy koktélbár stílusában hozták létre a lengyel főváros első steampunk helyét: a dizájn sikeresen ötvözi Verne Gyula világát a viktoriánus kor hangulatával. A konyha erőssége a tapas, de ebédelhetsz is náluk, és vegetáriánusként sem maradsz éhen. A szezonális alapanyagokat helyi beszállítóktól szerzik be, és mindent frissen készítenek. Kizárólag természetes hozzávalókat használnak, és koktéljaiknál is mellőzik a mesterséges színezékeket, illetve az ízfokozókat.

Részletek >>> 

Enigma Cafe

Ebben a kolozsvári kávézóban tényleg úgy érezheted magadat, mintha egy hatalmas időgépben ülnél, ami tele van mozgó szerkezetekkel. Az időutazós hangulatot stílusosan rézcsövek, vezetékek, fogaskerekek fokozzák, a vakolatlan téglafalakon alig van szabad felület. A világ első kinetikus steampunk kávébárjának kialakítása két évig tartott, de a végeredmény elképesztő. Ha beülnél ide egy kávéra vagy egy italra, úgy elállhat a szavad a csodálkozástól, hogy rendelni is elfelejtesz...

Részletek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss