Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 pizza szerte a világból, amit egyszer meg kell kóstolnunk

default user icon
MME
A japánok kedvelt káposztás lepénye, a grúzok tojásos-sajtos hajója, vagy spanyolok ragacsos finomsága, neked is kedvenced lesz, ha újraértelmeznéd a pizzát!

Szicíliában is nagyon imádják a pizzát. Az itteni verzió a sfincione nevet kapta. Hogy mi kerül rá? Sajt nem mindig, ha mégis, akkor inkább valamilyen kemény sajt. A vastag, szivacsos tésztát paradicsom szósszal, hagymával és helyi fűszerekkel ízesítik. A tetején kerül még kenyérmorzsa is.

Grúziának is megvan a maga, pizzára hajazó finomsága, ez pedig a hacsapuri. A csónak alakú lepény egy élesztős, a pizzához nagyon hasonló tésztából készül. Többféle sajttal (például erős, sós tehénsajttal, valamint gomolyával), tojással és túróval töltik meg. 

A coca, vagyis a spanyol lapos kenyér, általában zöldségekkel és a híres spanyol kolbásszal a tetején kerül felszolgálásra, de szinte bármilyen feltéttel lehet kérni az éttermekben. A coca tésztája kissé ragacsos, viszonylag sok olajjal készül, így erre nem árt felkészülni. 

A Deep-dish pizza, vagyis a fordított pizza, Chicago városból származik. Itt az a lényeg, hogy a tészta vastag legyen, legalább 5 centis, akár egy pite. A magas, acélserpenyőben készült pizzát aztán telepakolják feltéttel, viszont fordított sorrendben. Alulra került a sajt, majd a hús következik, amit a zöldségek követnek, végül pedig a szósz. Így 26 centis pizza, akár 2 kilós is lehet.

Okonomiyaki - mondják a japánok, ha pizzát szeretnének rendelni. Az ő verziójukban a lisztet, tojássaé és vágott káposztával összekverünk. Egy serpenyőben bacon kerül, azt pirítani kezdjük, majd rákanalazzuk a káposztás tésztát. Ha megpirult, megfordítjuk, és bármilyen szósszal fogyaszthatjuk.

SPENÓTOS PALACSINTA FETÁS KRÉMMEL TÖLTVE 

KALOCSAI RÉTES PALACSINTÁVAL TÖLTVE

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss