Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 nyomos érv, miért válaszd a paradicsomdiétát!

default user icon
MME
Szeretnél karcsúbb lenni? Remek az időzítés! A nyár egyik nagy kedvence, a paradicsom segítségével elérheted az álomalakot!

Miért fantasztikus étel a paradicsom? A válasz egyszerű. Egyrészt alacsony a kalóriatartalma, mégis kellemesen eltelít, ezért bármely formában beilleszthető a diétás étrendbe. Másrészt olyan értékes összetevőket tartalmaz, mint a kálium, a C-vitamin vagy a likopin, amelyek mind elősegítik az egészség megőrzését és a karcsúság elérését. Fontos, hogy a paradicsom-diéta mellett naponta megigyál legalább 2 liter folyadékot is, lehetőleg víz formájában!

1. Kevés benne a kalória!

Mivel 100 g paradicsom mindössze 17 kcal-t tartalmaz, ráadásul rendkívül magas a víztartalma, ezért igazán frissítő eledel!

2. Sok C-vitamint tartalmaz!

Ez a vitamin duplán jó a szervezetnek: egyrészt erősíti az immunrendszert, másrészt a zsírlebontó  folyamatokban is szerephez jut.

3. Káliumtartalma miatt is fogyaszd!

Tudta, hogy 100 g paradicsom kb. 235 mg káliumot tartalmaz? Ez az ásványi anyag segít a testnek megszabadulni a felesleges víztől, és ezzel párhuzamosan megakadályozza a nemkívánatos méreganyagok lerakódását.

4. Nyugatató magnézium található benne!

A fogyáshoz és a megfelelő anyagcseréhez elengedhetetlen a magnézium. Főbb forrásai a brokkoli, a spenót, a banán, a diófélék, a napraforgómag – és természetesen a paradicsom.

5. Sejtvédő Likopint viszel be vele

Ez a karotinoid felelős a paradicsom piros színéért. Rendkívül egészséges anyag, erős antioxidánsként óvja a sejteket a káros szabad gyököktől, jó hatással van a szívre, az érrendszerre, és a kutatások szerint egyes rákos megbetegedések megelőzésében is szerepet játszhat.

 

 

A cikk folytatását és a paradicsomdiétához recepteket a Fanny Magazin 24-es lapszámában találsz, amit megtalálsz az újságárusoknál,
vagy előfizethetsz rá itt >>> 

Paradicsomos receptjeinket itt találod >>> 

További diétás tanácsokat dietetikusunktól itt találsz >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss