hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 tuti legényfogó leves, ha szeretnéd megbabonázni a kedvesed

default user icon
MME
A férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út – ezt tanították nagyanyáink, és ennek megfelelően kényeztették finomabbnál finomabb falatokkal már a lányos házhoz járó udvarlókat is. Így születhetett a legényfogó leves elnevezés is, ami a legtöbb helyen tejföllel, tejszínnel habart, tárkonnyal ízesített levest takar. A legfinomabbakat gyűjtöttük egy csokorba.

A legenda szerint egy kisalföldi lányos anya szerette volna elkápráztatni leendő vejét egy kiadós, pikáns levessel, így készült el az első tárkonyos raguleves. A szóbeszéd úgy tartja, hogy a fiatalembernek annyira ízlett a leves, hogy néhány héttel később megkérte a lány kezét. A környéken a "legényfogásnak" híre ment, és egyre többen kérték el a receptet.

A legényfogó levesek nem csak a párkapcsolatra hatnak pozitívan, hanem az étvágyat is serkentik, és köszönhetően a benne lévő gyógynövényeknek, fűszereknek erősítik az immunrendszert és javítják az emésztést. 

Íme a mi kedvenc legényfogó leveseink:

TÁRKONYOS CSIRKERAGULEVES (LEGÉNYFOGÓ LEVES)>>> 

TÁRKONYOS SZARVASRAGULEVES>>> 

TÁRKONYOS PULYKARAGULEVES CITROMMAL>>> 

TÁRKONYOS LIBARAGULEVES>>> 

ZÖLDSÉGES SERTÉSRAGULEVES>>> 

 

 

 

 

 

legényfogó levesek általában nem csak az étvágyat és az érzéki élményeket serkentik, hanem a hagyományos gyógynövényeket és fűszereket is tartalmaznak, amelyeknek jótékony hatásaik lehetnek a szervezetre, például erősítik az immunrendszert, és javítják az emésztést.


Ezek is érdekelhetnek

Friss