Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 különleges kávézó Budapesten, ahová megéri betérni

Olyan kávézóra vágysz, ami valamiben eltér az átlagtól, ami nem mindennapi? Mutatunk ötöt, amik közül mindegyik valami másért különleges.
KINO CAFE – A KOZMOPOLITA >>> 

A Kino Cafe igazából egy mozi - az egykori Szindbád mozit alakították át - vagyis egy mozi hangulatosan nyüzsgő kávézója a Vígszínház tőszomszédságában. Általában a mozikhoz tartozó kávézók a filmnéző közönségnek vannak fenntartva, de ez nem csak filmnézés előtt vagy után ideális, hanem bármikor. Nagy előnye a központi elhelyezkedése és az, hogy este és hétvégén is nyitva tart (9 és 23 óra között). Az igazi kozmopolita hangulata pedig magával ragadó. Meg kell említeni azt is, hogy kutyabarát hely, tehát nagy eséllyel, cuki négylábúakkal is találkozhatunk, ha betérünk ide.

NEW YORK KÁVÉHÁZ –A LEGSZEBB >>> 

A New York Kávéház patinás épülete, a 260 éves New York Palota 2011-ben nyerte el először a Világ Legszebb Kávéháza címet, amelyet a mai napig képvisel. A hely valóban lenyűgöző. Kívülről is gyönyörű, de érdemes legalább egyszer megnézni belülről és közben kipróbálni, milyen is igazán elegáns környezetben kávét és süteményt fogyasztani, mint az arisztokraták. Remek, szemet gyönyörködtető élményben lehet részünk.

360 Bar - Az Iglus>>>

360 fokban csodálni Budapest panorámáját, télen is kintről, ráadásul úgy, hogy nem fázunk? Igen! Mindezt úgy oldotta meg az Andrássy úton lévő rooftop bár, hogy ősztől hangulatos átlátszó iglukat emelt az asztalok fölé. Így nem csak a kilátás lenyűgöző, de a hangulat sem mindennapi. A hely délután kettőtől éjfélig tart nyitva, szélsőséges időjárási körülmények között azonban nem nyit ki. Az asztalok száma korlátozott, így érdemes foglalni.

Cat Café – A macskás >>>

A Cat Cafeben nem csak finom kávék, hanem bizony cuki cicák is várnak minket, akikkel játszhatunk is, persze csak akkor, ha nekik is olyan kedvük van. Ideális hely macskaimádóknak és olyanoknak, akik bár nagyon szeretik az állatokat valamiért nincs saját házi kedvencük. Azoknak azonban nem ajánljuk, akik tartanak a cicáktól. Gyerkőcöket is lehet vinni, hétköznap a teljes nyitvatartási idő alatt, hétvégén, amikor általában nagyobb tömeg van, azonban csak 8 éves kórtól látogatható a kávézó a vendégek és macsekok nyugalma érdekében.

Nem Adom Fel Kávézó – Az elfogadó >>> 

A Nem adom fel kávézóban fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek készítik és szolgálják fel az ételeket és italokat, illetve közreműködnek a programok szervezésében és lebonyolításában. Így egyrészről munkalehetőséget kapnak, másrészről biztonságos közegben integrálódhatnak a társadalomba. Színes és sokoldalú személyiségekkel találkozhatunk a kávénk elfogyasztása közben, akik soha, semmilyen körülmények között nem adják fel!

5 KÁVÉZÓ, AHOVÁ BE KELL ÜLNÖD, HA ÉPPEN ARRA JÁRSZ! >>>
5 JEL AMIBŐL BIZTOSAN TUDHATOD, HOGY JÓ-E EGY CUKRÁSZDA >>>
ÍME MAGYARORSZÁG TOP 10 CUKRÁSZDÁJA >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss